• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים לחג
  • ט"ו בשבט
  • לחם חמוציות ופיסטוקים
ספריית-השף
  • מאפה בטטות ובשמל טבעוני
  • אוזני המן טבעוניים במילוי מרציפן ופירות יער
  • עוגת תפוחים - פירות יער בחושה
  • חיתוכיות שקדים וקוקוס צ'יפס

לחם חמוציות ופיסטוקים

כיכרות קטנות של לחם מתקתק מנוקד בפירות צבעוניים.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
לחם חמוציות ופיסטוקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה
סוג תבנית / כלי: 4 תבניות חד־פעמיות 7x18 ס"מ
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4-¼4 כוסות (530-500 גרם) קמח
  • 4 שקיקים (40 גרם) סוכר וניל
  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות) + שמן לשימון הקערה
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) משקה שקדים "תנובה"
  • 100 גרם חמוציות מסוכרות קצוצות גס
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים גס

איך מכינים:

1. שמים 4 כוסות קמח, סוכר וניל, שמרים ומלח בקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים שמן ומשקה שקדים ולשים לבצק חלק מאוד, רך וקצת דביק (אפשר גם ללוש ביד). אם הבצק רך ודביק מדי, מוסיפים לו עוד קצת קמח במהלך הלישה.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו פעם אחת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

3. הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ולשים כדי להוציא את האוויר. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים.

4. מרדדים כל חלק לריבוע של 15 ס"מ, וזורים עליו רבע מכמות החמוציות ורבע מכמות הפיסטוקים (שומרים 3-2 כפות פיסטוקים קצוצים לעיטור). מגלגלים לגלילה הדוקה, ומניחים בתבנית.

5. מכסים את התבניות בכיסוי רופף ומשהים עד הכיכרות מכפילות את נפחן ממלאות את התבניות.

6. מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון). מניחים כלי מלא במים חמים בתחתית התנור. מסדרים את תבניות הלחם על תבנית התנור הגדולה, ומברישים את פניהן במעט מים. עושים חתכים אלכסוניים רדודים בחלקה העליון של כל כיכר, וזורים עליה מעט פיסטוקים קצוצים. מהדקים קלות, בלי לפגוע בתפיחה.

7. אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות עד שהכיכרות שחומות־זהובות. מעבירים את התבניות לצינון על רשת.






אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד ט"ו בשבט מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של ט"ו בשבט.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • מאפה בטטות ובשמל טבעוני
  • אוזני המן טבעוניים במילוי מרציפן ופירות יער
  • עוגת תפוחים - פירות יער בחושה
  • חיתוכיות שקדים וקוקוס צ'יפס
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו