• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים לחג
  • חנוכה
  • המדריך לקרונאט המושלם
ספריית-השף
  • חלה ממולאת ממרח ועוגיות לוטוס
  • סופגניות יולו
  • קציצות תפוחי אדמה
  • לביבות תפו"א אפויות במילוי גבינה

המדריך לקרונאט המושלם

להיט עולמי! בואו ללמוד להכין קרונאט - שילוב טעים במיוחד של דונאט וקרואסון

מאת: עורך השף הלבן
דרג:
המדריך לקרונאט המושלם
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • שמן לטיגון עמוק
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 30 גרם חמאת "תנובה" רכה

איך מכינים:


1.     פותחים את גליל הבצק ופורסים אותו על השיש, חותכים ל-3 חלקים שוים.
2.     מורחים חלק אחד במחצית מכמות החמאה, ומעליו מניחים חלק נוסף של הבצק.
3.     מורחים שוב בשאר החמאה מלמעלה ומניחים את חלקו האחרון של הבצק. לוחצים מעט ובעדינות להידוק.
4.     קורצים עיגולים עם חותכן עגול, ובאמצע קורצים חור קטן. מניחים כחצי שעה לתפיחה. מחממים שמן בסיר, מכניסים עיגול בצק לתוך השמן הרותח ל-3-4 דקות, עד שמשחים. הופכים ומטגנים מהצד השני כ-2-3 דקות נוספות. מוציאים מהשמן ומניחים להצטננות.
5.    מומלץ לטגן, אך ניתן גם לאפות את הקרונאט ב-180 מעלות עד להשחמה יפה

הצעות למילויים:

ריבת חלב, בננות וקוקוס:
רכיבים:
שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
2 כפות אבקת סוכר
2 בננות בשלות
1/2 כוס ריבת חלב
3 כפות קוקוס קלוי

אופן הכנה:
1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר.
2. פורסים את הבננות.
3. חותכים כל קרונאט לחצי, מורחים באמצע ריבת חלב בנדיבות,
4. מזלפים מעל קצפת ומסדרים פרוסות בננות.
5. סוגרים מלמעלה עם מחצית הקרונאט השניה ומזלפים מעל תלוליות קצפת.
לקישוט מזלפים חוטים דקיקים של ריבת חלב (שקית זילוף עם צנתר קטנטן או פשוט לגזור חור קטנטן בקצה השקית זילוף) ומפזרים קוקוס קלוי.

קרם לימון:

רכיבים:
3 ביצים
1/3 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
½ כוס סוכר
50 גרם חמאה תנובה, חתוכה לקוביות
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים
½ מיכל שמנת להקצפה 38% השף הלבן

זיגוג לימון:
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
פירות יער (פטל, אוכמניות, תותים) סנפרוסט

אופן הכנה:
•    מרתיחים מים בסיר בינוני. כשהמים רותחים מניחים מעל הסיר קערה חסינת חום (בן מארי) ובה הביצים, מיץ לימון, הסוכר, קליפת לימון וקוביות החמאה.
•    טורפים לתערובת אחידה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק וסמיך במרקם של פודינג, כ--10 דקות. לקרם חלק וללא גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה נקיה.
•    למניעת היווצרות קרום מניחים מעל הקרם ניילון נצמד ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.
•    כשקרם הלימון צונן, מקציפים את השמנת המתוקה בקערה נקייה עד לקצפת יציבה. מוסיפים את קרם הלימון ובעזרת מרית מקפלים בעדינות לתערובת אחידה. מעבירים את קצפת הלימון לשקית זילוף.
כשהם עדיין חמימים ממלאים את הדונאטס: בעזרת סכין חדה חוצים כל דונאט לרוחבו כך שמתקבלים 2 עיגולים שווים. מזליפים את העיגול התחתון בקרם ומכסים בעיגול הנותר. חוזרים על הפעולה עם יתר הדונאטס.
להכנת הזיגוג: בקערה קטנה, מערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. יוצקים מעל הקרונאטס את זיגוג הלימון, מפזרים מעל את פירות היער ומגישים מיד.

ציפויים שונים:
מרכיבים:
זיגוג לבן (1 כוס אבקת סוכר + 2 כפות חלב תנובה, מעורבבים יחד למרקם של משחה
או
גנאש שוקולד (250 גרם שוקולד מריר + 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן, מחוממים יחד להמסה
או
אבקת סוכר
או
סוכר

אופן הכנה:
מכינים קערה עם הציפוי הנבחר (זיגוג לבן, או גנאש שוקולד, או אבקת סוכר, או סוכר רגיל. אפשר להכין כמה קערות)
טובלים את החלק העליון של הקרונאטים בציפוי הנבחר, ומניחים הפוך. מגישים בסמוך להכנה.








אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד חנוכה מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של חנוכה.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • חלה ממולאת ממרח ועוגיות לוטוס
  • סופגניות יולו
  • קציצות תפוחי אדמה
  • לביבות תפו"א אפויות במילוי גבינה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו