הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
להיט עולמי! בואו ללמוד להכין קרונאט - שילוב טעים במיוחד של דונאט וקרואסון
1. פותחים את גליל הבצק ופורסים אותו על השיש, חותכים ל-3 חלקים שוים.
2. מורחים חלק אחד במחצית מכמות החמאה, ומעליו מניחים חלק נוסף של הבצק.
3. מורחים שוב בשאר החמאה מלמעלה ומניחים את חלקו האחרון של הבצק. לוחצים מעט ובעדינות להידוק.
4. קורצים עיגולים עם חותכן עגול, ובאמצע קורצים חור קטן. מניחים כחצי שעה לתפיחה. מחממים שמן בסיר, מכניסים עיגול בצק לתוך השמן הרותח ל-3-4 דקות, עד שמשחים. הופכים ומטגנים מהצד השני כ-2-3 דקות נוספות. מוציאים מהשמן ומניחים להצטננות.
5. מומלץ לטגן, אך ניתן גם לאפות את הקרונאט ב-180 מעלות עד להשחמה יפה
הצעות למילויים:
ריבת חלב, בננות וקוקוס:
רכיבים:
שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
2 כפות אבקת סוכר
2 בננות בשלות
1/2 כוס ריבת חלב
3 כפות קוקוס קלוי
אופן הכנה:
1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר.
2. פורסים את הבננות.
3. חותכים כל קרונאט לחצי, מורחים באמצע ריבת חלב בנדיבות,
4. מזלפים מעל קצפת ומסדרים פרוסות בננות.
5. סוגרים מלמעלה עם מחצית הקרונאט השניה ומזלפים מעל תלוליות קצפת.
לקישוט מזלפים חוטים דקיקים של ריבת חלב (שקית זילוף עם צנתר קטנטן או פשוט לגזור חור קטנטן בקצה השקית זילוף) ומפזרים קוקוס קלוי.
קרם לימון:
רכיבים:
3 ביצים
1/3 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
½ כוס סוכר
50 גרם חמאה תנובה, חתוכה לקוביות
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים
½ מיכל שמנת להקצפה 38% השף הלבן
זיגוג לימון:
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
פירות יער (פטל, אוכמניות, תותים) סנפרוסט
אופן הכנה:
• מרתיחים מים בסיר בינוני. כשהמים רותחים מניחים מעל הסיר קערה חסינת חום (בן מארי) ובה הביצים, מיץ לימון, הסוכר, קליפת לימון וקוביות החמאה.
• טורפים לתערובת אחידה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק וסמיך במרקם של פודינג, כ--10 דקות. לקרם חלק וללא גושים, מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה נקיה.
• למניעת היווצרות קרום מניחים מעל הקרם ניילון נצמד ומצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.
• כשקרם הלימון צונן, מקציפים את השמנת המתוקה בקערה נקייה עד לקצפת יציבה. מוסיפים את קרם הלימון ובעזרת מרית מקפלים בעדינות לתערובת אחידה. מעבירים את קצפת הלימון לשקית זילוף.
כשהם עדיין חמימים ממלאים את הדונאטס: בעזרת סכין חדה חוצים כל דונאט לרוחבו כך שמתקבלים 2 עיגולים שווים. מזליפים את העיגול התחתון בקרם ומכסים בעיגול הנותר. חוזרים על הפעולה עם יתר הדונאטס.
להכנת הזיגוג: בקערה קטנה, מערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. יוצקים מעל הקרונאטס את זיגוג הלימון, מפזרים מעל את פירות היער ומגישים מיד.
ציפויים שונים:
מרכיבים:
זיגוג לבן (1 כוס אבקת סוכר + 2 כפות חלב תנובה, מעורבבים יחד למרקם של משחה
או
גנאש שוקולד (250 גרם שוקולד מריר + 1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן, מחוממים יחד להמסה
או
אבקת סוכר
או
סוכר
אופן הכנה:
מכינים קערה עם הציפוי הנבחר (זיגוג לבן, או גנאש שוקולד, או אבקת סוכר, או סוכר רגיל. אפשר להכין כמה קערות)
טובלים את החלק העליון של הקרונאטים בציפוי הנבחר, ומניחים הפוך. מגישים בסמוך להכנה.