• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • מתכונים לחג
  • מתכונים לחג השבועות
  • חוברת שבועות 2019
  • דניש מלבי
ספריית-השף
  • שטרודל פרג ושוקולד לבן
  • "לחם קופים" במלית מסקרפונה
  • חלת מסקרפונה
  • עוגת שמרים טירמיסו

דניש מלבי

מאפה שמרים לבוקר נהדר עם טוויסט! הפעם גיוונו במילוי מתוק של מלבי

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : נטלי לוין \ צילום : דן פרץ \ עיצוב : נורית קריב
דרג:
מאפה שמרים דניש מלבי
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 12-15 יחידות סוג תבנית / כלי: תבנית 20*30 ס"מ או בקוטר 24-26 ס"מ
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/2 2 כפיות (12 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100) גרם סוכר
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • למלית:
  • 500 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1ביצה
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
  • 3/4 עד 1 כוס (300-250 גרם) ריבת פטל
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
  • כ-1/2 כוס (כ-100 גרם) פטל שחור סנפרוסט, מופשר וחצוי
  • 2/3 כוס (70 גרם) פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
  • לאפייה:
  • 1 ביצה, טרופה
  • 3 כפות (60 גרם) ריבת פטל, מעט מחוממת
  • 2 כפות פיסטוקים קלויים, קצוצים גס

איך מכינים:

  • הבצק:

  • 1

    שמים בקערת המיקסר  את כל מרכיבי הבצק ולשים  12-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך למדי. 

  • 2

    מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים במשך שעה-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ

  • המלית ויצירת הרולדה:

  • 1

    שופכים לקערה את גבינת הכנען, הסוכר, הביצה, מי הוורדים, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב. מפזרים למעלה את הקורנפלור ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים למקרר. מורחים עליו את מלית הגבינה בשכבה אחידה. 

  • 2

    מניחים תלוליות ריבת פטל ומורחים אותן בעדינות על המלית. מפזרים את הקוקוס, הפטל והפיסטוקים באופן אחיד.

  • 3

    מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה מאחת מצלעותיו הארוכות.

  • 4

    חותכים לפרוסות בעובי 4-3 ס”מ ומניחים בתבניות במרווחים קטנים של 5 ס"מ, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. 

  • 5

    מכסים ומתפיחים כ-45 דקות, עד להכפלת הנפח. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות.

  • האפייה:

  • 1

    טורפים את הביצה ומברישים בעדינות את המאפים. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהשושנים זהובות. מצננים לטמפרטורת החדר, מברישים במעט ריבת פטל ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד חוברת שבועות 2019 מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של חוברת שבועות 2019.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • שטרודל פרג ושוקולד לבן
  • "לחם קופים" במלית מסקרפונה
  • חלת מסקרפונה
  • עוגת שמרים טירמיסו
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו