חציל קלוי עם צזיקי סויה שמכינים בקלות! | השף הלבן

חציל קלוי עם צזיקי סויה

קלאסיקה ים תיכונית בגרסה טבעונית. הצזיקי נפלא גם עם לחם קלוי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
חציל קלוי עם צזיקי סויה
צילום: נעמה רן
  • 4 חצילים טריים
  • מלח, פלפל
  • 4 כפיות שמן זית
  • לצזיקי:
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 מלפפון קצוץ דק דק או מגורר על מגררת גסה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים את מרכיבי הצזיקי ושומרים במקרר.

  • 02.

    שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים, כ-4 דקות מכל צד (4 צדדים) עד שהחציל רך והקליפה שרופה. קולפים את החצילים (משאירים אותם שלמים עם העוקץ), מנקזים מנוזלים ומניחים על מגש או צלחת גדולה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    חוצים את החציל לאורכו, ממליחים, מפלפלים, מזלפים שמן זית, יוצקים צזיקי ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)