חציל קלוי עם צזיקי סויה
קלאסיקה ים תיכונית בגרסה טבעונית. הצזיקי נפלא גם עם לחם קלוי
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
- 4 חצילים טריים
- מלח, פלפל
- 4 כפיות שמן זית
- לצזיקי:
- 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
- 1 מלפפון קצוץ דק דק או מגורר על מגררת גסה
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את מרכיבי הצזיקי ושומרים במקרר.
-
02.
שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים, כ-4 דקות מכל צד (4 צדדים) עד שהחציל רך והקליפה שרופה. קולפים את החצילים (משאירים אותם שלמים עם העוקץ), מנקזים מנוזלים ומניחים על מגש או צלחת גדולה.
טיימר מופעל
-
03.
חוצים את החציל לאורכו, ממליחים, מפלפלים, מזלפים שמן זית, יוצקים צזיקי ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים