פסטה ברוטב "שמנת" פטריות טבעוני
מנה מפנקת ברוטב עשיר של פטריות. מומלץ להשתמש בלפחות שני סוגים שונים של פטריות.
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל4-5:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 כרישה, החלק הלבן, חצוי לאורכו ופרוס דק
- 1 מקל סלרי קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון נקיות קצוצות
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו נקיות קצוצות
- 1 כף עלי תימין
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה לנגוויני
- 1 סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה"
לציפוי פריך (לא הכרחי):
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1 כפית עלי תימין
- 4 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
- 1 שן שום קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הציפוי הפריך מערבבים את המרכיבים בקערית. מחממים מחבת ומעבירים אליו את פירורי הלחם. מטגנים תוך בחישה מידי פעם (נזהרים שלא ייחרך) כ 2 דקות עד שהפירורים מזהיבים. שומרים בצד.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת רוטב הפטריות מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים בצל, כרישה וסלרי 3-4 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים. מוסיפים תימין אגוז מוסקט מלח ופלפל ומטגנים 2-3 דקות מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש. מוציאים מחצית מהפטריות לצלחת.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים למחבת הפטריות עם הסויה. מערבבים. מוסיפים את יתר הפטריות ומערבבים בעדינות. בוזקים את פירורי הלחם הפריכים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים