פסטה ברוטב "שמנת" פטריות - מנה טבעונית! | השף הלבן

פסטה ברוטב "שמנת" פטריות טבעוני

מנה מפנקת ברוטב עשיר של פטריות. מומלץ להשתמש בלפחות שני סוגים שונים של פטריות.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פסטה ברוטב
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל4-5:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כרישה, החלק הלבן, חצוי לאורכו ופרוס דק
  • 1 מקל סלרי קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון נקיות קצוצות
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו נקיות קצוצות
  • 1 כף עלי תימין
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה לנגוויני
  • 1 סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה"
לציפוי פריך (לא הכרחי):
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית עלי תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 שן שום קצוצה
הוראות הכנה:
  • 01.

    להכנת הציפוי הפריך מערבבים את המרכיבים בקערית. מחממים מחבת ומעבירים אליו את פירורי הלחם. מטגנים תוך בחישה מידי פעם (נזהרים שלא ייחרך) כ 2 דקות עד שהפירורים מזהיבים. שומרים בצד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    להכנת רוטב הפטריות מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים בצל, כרישה וסלרי 3-4 דקות עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים שום ופטריות ומטגנים עוד 3-4 דקות עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים. מוסיפים תימין אגוז מוסקט מלח ופלפל ומטגנים 2-3 דקות מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש. מוציאים מחצית מהפטריות לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים למחבת הפטריות עם הסויה. מערבבים. מוסיפים את יתר הפטריות ומערבבים בעדינות. בוזקים את פירורי הלחם הפריכים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)