כדורי טופו טבעוניים בצבעים וציפויים מפתיעים | השף הלבן

כדורי טופו בצבעים (טבעוני פרווה)

ככה פותחים את הארוחה! בואו ללמוד להכין כדורים טופו טבעוניים בציפויים מפתיעים

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כדורי טופו מצופים
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל6-8:
לתערובת הטופו:
  • 2 חבילות (600 גרם) טופו תנובה ALTERNATIVE בטעם טבעי
  • 2 שיני שום
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית שמרי בירה (לא חובה)
  • מלח
לפטריות:
  • שמן זית
  • כ-6 פטריות שמפיניון חומות, קצוצות דק
  • 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
  • כמה עלי תימין
  • 2 פטריות פורצ'יני מיובשות, טחונות לאבקה במטחנת תבלינים
  • כ-1/2 (50 גרם) כוס פקאנים קלויים על מחבת יבשה, קצוצים דק
לתרד:
  • שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • חופן גדול עלי בייבי תרד שטופים
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • כ-1/2 כוס (50 גרם) שומשום שחור
לפלפל:
  • 1 פלפל אדום קטן, קלוי וקלוף (אפשר קנוי), קצוץ דק
  • 1 כפית חומץ תפוחים (לא חובה)
  • כ-1/2 (50 גרם) כוס גרעיני דלעת קלופים, טחונים דק
הוראות הכנה:
  • 01.

    תערובת הטופו: טוחנים במעבד מזון טופו, שום, מיץ לימון, שמן זית, שמרי בירה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה, שאפשר לעבוד איתה כמו בצק. מחלקים את התערובת לשלוש קעריות.

  • 02.

    הפטריות: מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות, הבצל והתימין כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהנוזלים מתאדים והם צרובים היטב. מניחים להתקרר ומוסיפים לאחת מקעריות הטופו. מוסיפים לה 1 כפית אבקת פורצ'יני ומערבבים היטב. טועמים ואם צריך, מתקנים תיבול. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-3 ס"מ, מצפים בפקאנים קצוצים ומסדרים על צלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    התרד: מחממים שוב מעט שמן זית במחבת ומאדים את השום ועלי התרד תוך כדי ערבוב 3-2 דקות, עד שהשום מזהיב ועלי התרד רכים לגמרי. מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון, מסירים מהאש ומניחים להתקרר. קוצצים היטב ומוסיפים לתערובת הטופו בקערית השנייה. מערבבים היטב ויוצרים כדורים באותו אופן. מצפים בשומשום שחור ומניחים על הצלחת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    הפלפל: קוצצים את הפלפל הקלוי, סוחטים מנוזלים ומוסיפים לקערית הטופו השלישית. מוסיפים חומץ, מערבבים ויוצרים כדורים. מצפים בגרעיני דלעת טחונים ומעבירים לצלחת. מאחסנים במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)