מרק פטריות עשיר– מתכון למרק חורפי ומלא בטעמים | השף הלבן

מרק פטריות עשיר

מרק עשיר, חורפי ומלא טעמים. סוד הטעם של המרק הזה הוא שימוש בציר ירקות ובמגוון סוגי פטריות. מתכון של דור משה שישדרג לכם את החורף

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מרק פטריות עשיר
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל4-6:
  • 50 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1 ק"ג מיקס פטריות קצוצות לקוביות קטנות (מומלץ לשלב לפחות שני סוגים)
  • 1 חבילת פטריות פורצ'יני מושרות במים רותחים למשך רבע שעה וקצוצות
  • 3 וחצי כוסות ציר ירקות
  • 2 ענפי טימין
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% / 10% "השף הלבן"
  • מלח פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    בסיר גדול ממיסים על להבה בינונית את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את שיני השום ומטגנים במשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את הפטריות הטריות ופטריות הפורצ'יני ומטגנים עד להשחמה. מתבלים במלח ופלפל. 

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים את ציר הירקות וענפי הטימין ומבשלים למשך חצי שעה. מוציאים את ענפי הטימין, מוסיפים את השמנת המתוקה וטוחנים את המרקם לדרגת הטחינה הרצויה (אפשר לטחון למרק חלק לגמרי או להשאיר חתיכות של פטריות). 

  • 03.

    מבשלים למשך עשר דקות נוספות.

הכנת? כאן מדרגים
(7)