קראק פאי וניל מוגש עם כדור גלידה – קינוח מושלם | השף הלבן

מתכון לקראק פאי

בואו להכין את קינוח המסעדות הכי טרנדי בשנה האחרונה. פאי וניל פריך שאי אפשר להפסיק "ליישר". מומלץ להגיש עם כדור גלידה ליד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל8-10:
לקלתית:
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 175 גרם חמאת תנובה רכה
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל עבה
למלית:
  • 7 חלמונים
  • 3/4 כוס ועוד 2 כפות (200 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאת תנובה מומסת בטמפרטורת החדר
להגשה:
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש
  • 1 כף אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

        מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

        הקלתית: מנפים לתוך קערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

  • 03.

        שמים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את שני סוגי הסוכר ו-150 גרם מהחמאה ומערבלים כ-5 דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דופנות הקערה עם לקקן. מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים גם את השנייה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

        מוסיפים את תערובת הקמח ומיד לאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים את שיבולת השועל. מעבדים רק עד שמתקבל בצק דביק ואחיד ועוצרים.

  • 05.

        מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת ידיים רטובות משטחים אותו לשכבה אחידה. אופים 16-13 דקות, עד שהבצק מזהיב ומשחים רק בשוליים. מוציאים מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:13:00
  • 06.

        שוברים את הקלתית לחתיכות גדולות ושמים בקערת המיקסר. מוסיפים את יתרת החמאה ומערבלים עם וו הגיטרה לתערובת פירורית. מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת הידיים מהדקים לדפנות ולאחר מכן לתחתית.

  • 07.

        המלית: שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המלית, למעט החמאה וטורפים כדקה באמצעות מטרפה ידנית. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה וממשיכים עד שהתערובת אחידה לגמרי. יוצקים לתבנית.

  • 08.

        מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים את העוגה 45-35 דקות, עד שהמלית משחימה מעט ושוליה יציבים בעוד שהמרכז עדיין מעט רוטט. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני שמגישים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 09.

        ההגשה: מביאים את העוגה לטמפרטורת החדר וזורים עליה אבקת סוכר. מגישים בליווי קרם פרש.

הכנת? כאן מדרגים
(0)