מתכון קציצות נסיכת הנילוס | השף הלבן

מתכון לקציצות נסיכה

לא חייבים להסתפק בלאטקעס, אפשר לחגוג גם על קציצות דגים מטוגנות. הן עונות על כל הדרישות, חמות, זהובות וטעימות מאוד

מאת: דנית סלומון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מתכון לקציצות נסיכה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל8 מנות:
  • אריזה (כ־1 ק"ג, 2 נתחים) פילה נסיכת הנילוס קפוא "דגי תנובה"
  • ¼ כוס חומץ
  • 250 גרם תפוחי אדמה (משקל אחרי קילוף) חתוכים לקוביות
  • מלח
  • 1 בצל גדול (250 גרם) קלוף וחתוך לרבעים
  • ½ כוס (מהודקת) עלי נענע טריים
  • 2 כפות עלי שמיר
  • 1 שן שום קלופה
  • 2 ביצים גדולות
  • קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון גדול
  • פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¾ כוס פירורי לחם יבשים + פירורים לזרייה
  • 1 כוס אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט", מופשרת
  • שמן לטיגון חצי־עמוק
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מוציאים את נתחי הדג מהאריזה ושוטפים תחת מים זורמים עד שהם נפרדים זה מזה. מסירים את רצועת העור. מניחים את הנתחים בתבנית גדולה, מכסים במים, מוסיפים את החומץ ומשרים למשך 20 דקות, עד שנתחי הדג מפשירים כמעט לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בינתיים, מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים קלות עד שהם מתרככים. מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה. מועכים את תפוחי האדמה במזלג למחית חלקה ככל האפשר.

  • 04.

    שמים את הבצל, את עשבי התיבול ואת שן השום במעבד המזון, ומעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים עד שהבצל קצוץ דק. מעבירים את תערובת הבצל לקערה.

  • 05.

    מסננים את נתחי הדג ממי החומץ, וחותכים אותם לקוביות גדולות. טוחנים את קוביות הדג במעבד המזון (היזהרו מטחינת יתר שתהפוך את הדג למשחה). מעבירים את הדג הטחון לקערה. מוסיפים ביצים, קליפת לימון ומיץ לימון, כמות נדיבה של פלפל שחור, סוכר, אבקת אפייה ו־¾ כוס פירורי לחם. מתבלים במלח לפי הטעם. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את האפונה ומערבבים שוב. מכסים ומקררים במשך 30 דקות לפחות, כדי להניח לתערובת להתייצב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    צרים מהתערובת 24 קציצות שטוחות בגודל בינוני. מסדרים את הקציצות במגש זרוי בפירורי לחם, וזורים על חלקן העליון פירורי לחם נוספים (אפשר לסדר בשתי שכבות - מפרידים בין השכבות בנייר אפייה זרוי בפירורי לחם). עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש - מכסים את מגש הקציצות בניילון, ושומרים במקרר עד לשעת הטיגון.

  • 07.

    מחממים שמן בעומק

  • 08.

    5 ס"מ במחבת גדולה מעל להבה בינונית. מטגנים את קציצות הדג עד שהן משחימות יפה משני עבריהן. מספיגים על מגבות נייר. מגישים חם, עם רוטב מיונז מדולל בחומץ־יין לבן או במיץ לימון ומתובל בכמות נדיבה של שמיר קצוץ ובקורט מלח וסוכר. טיפ: מעדיפים קציצות ברוטב? בשלו את הקציצות המטוגנות בישול קצר ברוטב מתובל. מרתיחים את הרוטב בסוטז (נסו רוטב עגבניות מתובל, או רוטב ירקות בקארי), מסדרים את הקציצות ברוטב בשכבה אחת, ויוצקים מהרוטב על חלקן העליון. מכסים ומבשלים במשך 15-10 דקות.עוד מתכוני דגים

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(467)