מתכון לפיצה יוונית | השף הלבן

מתכון לפיצה יוונית

פיצה יוונית גורמה, מתכון של לילך אדמתי וטמיר כהן, עם גבינת חמד שנמסה נפלא באפייה וזיתי קלמטה משובחים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מתכון לפיצה יוונית
המרכיבים ל4 פיצות בינוניות דקות:
  • לבצק:
  • 500 גרם (שלוש וחצי כוסות ועוד כף) קמח לפיצה (או קמח לבן רגיל)
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 300 מ"ל (כוס ועוד 1/5 כוס) מים קרים
  • 1 כף דבש
  • 2 כפיות מלח
  • לרוטב:
  • 2 עגבניות טריות, שטופות
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 2-3 שיני שום קלופות וכתושות
  • עלים מ-2 גבעולי בזיליקום טרי
  • מעט אורגנו יבש
  • לתוספות:
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת לפי טעמכם
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד 16% פיראוס
  • 1 עגבניה טרייה, שטופה ופרוסה דק
  • חופן גדוש זיתי קלמטה משובחים מגולענים
הוראות הכנה:
  • 01.

    במתכון זה, מומלץ להשתמש באבן או משטח אפייה ייעודיים לפיצה, אך אפשר גם לאפות בתבנית תנור רגילה.

  • 02.

    1) מערבבים את השמרים עם 300 מ"ל מים קרים. יוצקים למיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הקמח והדבש ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    2) מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך 5-6 דקות.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 04.

    3) מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, משמנים מגש במעט שמן זית ושמים עליו את פיסות הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.

  • 05.

    4) בינתיים מגררים עגבניות טריות בפומפיה ושמים בסיר בינוני על אש בינונית. כשהעגבניות מבעבעות מנמיכים לאש קטנה.

  • 06.

    5) מוסיפים עגבניות מרוסקות, שיני שום כתושות, בזיליקום טרי קצוץ דק ומעט אורגנו יבש לפי הטעם. מבשלים כרבע שעה, בוחשים מדי פעם, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מסירים מן האש ומניחים לצינון בטמפ' החדר.

  • 07.

    6) מחממים תנור ל-250 מעלות ומכינים 2-3 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה. לאחר שהבצק תפח והרוטב התקרר מרדדים את הפיצה בעזרת מערוך עד להשגת בצק דק ואחיד.

  • 08.

    7) מורחים שכבה דקה של רוטב על כל פיסת בצק, תוך שמקפידים להשאיר שוליים יבשים.

  • 09.

    8) מפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגוררת, קוביות גבינת חמד, פרוסות עגבניה וזיתי קלמטה.

  • 10.

    9) מושחים את שולי הפיצה (שהשארנו יבשים) במעט שמן זית איכותי, בעזרת מברשת, כדי לקבל קראסט עם טעם מדהים. כשהתנור הגיע לטמפ' הרצויה מכניסים תבנית אחת למרכזו ואופים במשך 7-10 דקות או עד שהפיצה משחימה יפה. מוציאים ומגישים מייד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)