אפשר להכין את הגלידה הזו ללא סוכר וכתחליף בתוספת של סילאן או דבש.

ניתן גם להכין אותה בטעמים מגוונים ומפירות שונים בהתאם לבחירה, למשל, פירות רכים ובשלים ההופכים את הגלידה למרעננת ומתוקה.

הגלידה עשירה בוויטמינים (בהתאם לפירות הנבחרים) וגם בחלבונים. הכנתה, כמו-גם מתכונים לגלידות בטעמים אחריםפשוטה וקלה והיא איננה מצריכה מכם מיומנות מיוחדת או מכונת גלידה משוכללת.
אז רגע לפני שאתם הולכים להתנסות ללא חשש מהטעם הענוג של הגלישה, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הכנת גלידת יוגורט סופר-טעימה.

המצרכים:

3 בננות רכות או פרי בשל אחר.
1/2 1 כף סילאן.
חצי מיכל יוגורט (500 ליטר).
3 טיפות תמצית וניל.

אופן ההכנה:

מקלפים את הבננות ופורסים אותן לפרוסות דקות.
מעבירים את הפרוסות לקערה גדולה ומועכים אותן עד לכדי מחית חלקה.
מוסיפים למחית שהתקבלה את היוגורט (יש לעשות זאת בהדרגתיות), את הסילאן ואת תמצית הוניל.

במידה והתערובת אינה מתוקה מספיק, יש להוסיף לה 1/2 כף סילאן.

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.


את התערובת מעבירים למכל סגור ומניחים אותו במקפיא במשך 30 דקות.

לאחר 30 דקות, מוציאים את המכל, טורפים בעזרת מטרפה את התערובת הקפואה במשך מספר דקות (2-3 דקות לערך)

מחזירים את התערובת חזרה למקפיא ל – 30 דקות נוספות, מוציאים ומערבבים שוב.
מחזירים אותה חזרה למקפיא, למשך 60 דקות.

ניתן להחליף את הבננות בפרי בשל ורך אחר, כמו תות שדה, אפרסק או אגס.

גלידות יוגורט - אופן ההגשה:

אם אתם מעוניינים לשמור על הגלידה קפואה, תוכלו להשתמש בחדרי קירור במידה ומדובר בכמויות  גדולות, או בפריזר הביתי אם מדובר באירוח ובכמות מצומצמת.

את הגלידה תוכלו להגיש בקעריות גלידה צבעוניות יחד עם כפיות קטנות, או בתוך גביע קריספי וטעים.

אפשר לפזר על הגלידה פירות טריים (מאותו סוג הפרי שממנו הכנתם אותה) או אגוזים מתוקים קצוצים גס.