מתכון מרק עוף עם קניידלעך פיקנטיים | השף הלבן

מרק עוף עם קניידלעך פיקנטיים

מרק עוף בטעם של פעם עם קניידלעך פיקנטיים ונימוחים בפה.

מאת: שי לי ליפא
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מרק עוף עם קניידלעך פיקנטיים
צילום: שני בריל
המרכיבים ל8 מנות:
למרק:
  • 1 שקית לקט למרק עוף מוקפא 'סנפרוסט' (800 גרם)
  • 1 צרור פטרוזיליה גדול
  • 1 צרור שמיר גדול
  • 1 ק"ג כנפי עוף
  • 1/2 ק"ג גרונות עוף
  • 3 ליטר מים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • מלח
קניידלעך פיקנטיים (25 יחידות):
  • 1/4 1 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנת המרק: מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.

  • 02.

    מוסיפים לסיר לקט למרק עוף, עלי דפנה, גרגירי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 03.

    הכנת הקניידלעך: מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה, פפריקה חריפה ומתוקה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב לקבלת עיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה .

  • 05.

    מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ.

  • 06.

    בכל פעם מבשלים 8 קניידלעך כ-5 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(230)