מתכון מרק ברוקולי ויוגורט עיזים בעיטור קרוטונים | השף הלבן

מרק ברוקולי ויוגורט עיזים בעיטור קרוטונים

מרק ירוק משגע ומזין, שכיף לאכול עם קרוטונים מתוצרת בית.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מרק ברוקולי ויוגורט עיזים בעיטור קרוטונים
המרכיבים ל8-10 מנות:
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ דק-בינוני
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
  • 2 יחידות כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים גס
  • 2 יח' גדולות (1.8 ק"ג ברוטו) ברוקולי, שטוף, מנוקה וחתוך גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
לקרוטונים:
  • 7–10 פרוסות (כ-500 גרם) לחם לפי טעמכם
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • אפשרות: 1 כף עלעלי תימין טרי או אורגנו טרי, שטופים ומיובשים
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה. מוסיפים בצל סגול ומטגנים עד להזהבה קלה-בינונית.

  • 02.

    מנמיכים לאש בינונית-גבוהה, מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה. היזהרו שלא לשרוף את השום, פן יתקבל טעם מריר.

  • 03.

    מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים כרשה ומטגנים-מערבבים כחצי דקה.

  • 04.

    מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש פטרוזיליה, תפוחי אדמה, ברוקולי וכף נוספת של שמן זית ומטגנים-מערבבים כדקה.

  • 05.

    מוסיפים 2 ליטר (8 כוסות) מים רותחים, רצוי מסוננים או מינרליים. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-25 דקות על אש קטנה, או עד שתפוחי האדמה ושורש הפטרוזיליה רכים דיים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    בינתיים מכינים קרוטונים: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צ.) ומכינים תבנית תנור קטנה מרופדת ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה. אם רוצים, מסירים את הקרום מהלחם. חותכים לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 25–30 דקות או עד להשחמה מספקת, תוך ערבוב אחד באמצע האפייה. מוציאים ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מסירים את הסיר מן האש ומרסקים את תוכנו בעזרת בלנדר-מוט עד לקבלת מרק חלק ואחיד. מחזירים את הסיר לאש, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס ובכף שמן זית.

  • 08.

    מוסיפים יוגורט עיזים, מתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או שמן זית ומסירים מן האש. מגישים, בתוספת שפע של קרוטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)