מרק קרם דלורית – מרק כתום וטעים שכל אחד יכול להכין | השף הלבן

מרק קרם דלורית

ביתי, כתום ועשיר בטעמים בזכות פטנט: קושרים את התבלינים הטריים בצרור ולאחר הבישול מוציא אותם בשלמותם, כך שיתנו למרק שפע טעמים מבלי לקלקל את הכתום

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק קרם דלורית
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-5:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 1 כרישה החלק הלבן חצוי ופרוס
  • 1 דלורית גדולה קלופה ומגולענת חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • 1/4-1/2 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
לצרור התבלינים:
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 מקל סלרי חצוי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 ענף רוזמרין
  • 2 ענפי תימין
להגשה:
  • אגוזים קלויים קצוצים (לוז מלך או פקאן) בצל ירוק קצוץ ויתרת השמנת
הוראות הכנה:
  • 01.

     מחממים שמן ומטגנים בצל וכרישה 3-4 דקות. מוסיפים דלורית מטגנים 3-4 דקות נוספות. מוסיפים שום, אגוז מוסקט מלח ופלל ומטגנים 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    צוררים את צרכיבי צרור התבלינים יחד וקושרים בחוט כותנה. משאירים חוט שישתלשל מהסיר כ שניתן יהיה לשלוף את הצרור כולו יחד.

  • 03.

    מוסיפים לסיר את הצרור ומים עד כיסוי תחולת הסיר.

  • 04.

    מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 25 דקות עד שהירקות רכים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    מוציאים את צרור התבלינים. בעזרת כף ומסננת סוחטים מהצרור את הנוזלים מעל הסיר. טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט או בלנדר.

  • 06.

    מוסיפים 1/4-1/2 מיכל שמנת לבישול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 07.

    להגשה מוזגים מרק לצלחות, מפזרים אגוזים ובצל ירוק ומזלפים מהשמנת הנותרת.

הכנת? כאן מדרגים
(1)