מתכון מרק קטיפתי של תפוחי אדמה, גזר ובצל עם קבנוס | השף הלבן

מרק קטיפתי של תפוחי אדמה, גזר ובצל צלוי עם תוספת קבנוס

מרק חורפי ועשיר המהווה פתיח מצוין לארוחה המשפחתית

מאת: שף קובי פרסול
בשרי סוג מתכון
בינוני רמת מיומנות
מרק קטיפתי של תפוחי אדמה, גזר ובצל צלוי עם תוספת קבנוס
המרכיבים ל6 מנות:
  • 6 תפוחי אדמה לבנים
  • 4 גזרים בינוניים
  • בצל סגול גדול, קלוף
  • מקל כרישה נקי (באורך של בערך 15 ס"מ)
  • 2 נקניקי קבנוס, פרוסים
  • שמן זית
  • פלפל לבן גרוס
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • קרוטונים להגשה
הוראות הכנה:
  • 01.

    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.

  • 02.

    קולפים את הגזרים ופורסים לטבעות בינוניות.

  • 03.

    מעבירים את הגזרים ותפוחי האדמה לסיר ומכסים במים בגובה 10 ס"מ מעל הירקות.

  • 04.

    מרתיחים, מנמיכים את החום לרתיחה עדינה ומבשלים לריכוך מלא של הירקות.

  • 05.

    במקביל לבישול חותכים את הבצל הסגול גס ואת הכרישה מנקים וחותכים לטבעות בינוניות.

  • 06.

    מחממים במחבת 4 כפות שמן זית וצולים את הבצל הסגול עד שהוא שקוף. מתבלים במהלך הצליה בקורט עדין של פלפל לבן גרוס. מוסיפים את הכרישה ושיני השום הפרוסות וצולים לצלייה עדינה. 

  • 07.

    מעבירים את הבצל הצלוי אל סיר הירקות המבושלים.

  • 08.

    מתבלים במעט אגוז מוסקט ו2-3 קורט מלח.

  • 09.

    צולים את הקבנוס קלות במחבת עם מעט שמן זית.

  • 10.

    טוחנים את הירקות למרקם די סמיך ואחיד. אם המרקם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים וטוחנים שנית.

  • 11.

    מגישים חם בעיטור של עירית קצוצה מעל קרוטונים והקבנוס הצלוי.

הכנת? כאן מדרגים
(295)