מתכון מרק עוף קלאסי | השף הלבן

מרק עוף קלאסי

מרק עוף קלאסי עם ירקות יעשה את העבודה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מרק עוף קלאסי
המרכיבים ל8 מנות:
  • עוף שלם נקי ומפורק
  • 2 תפוחי אדמה
  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • 1/2 כרובית
  • 1/2 כרוב
  • בצל גדול
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • ראש סלרי (לא עלים!)
  • דלעת (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים את העוף המפורק (כולל גרונות) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

  • 02.

    כשהמים רותחים עולה קצף, ואת הקצף הזה צריך לקפות. מעבירים את הכף על פני המים ומוציאים את הקצף. מכיוון שהקצף ממשיך להיווצר, יש צורך לחזור על הפעולה עד שהמים בסיר נקיים.

  • 03.

    חותכים את הירקות (את ראש הסלרי אפשר להשאיר שלם), מוסיפים לסיר ומרתיחים שוב.

  • 04.

    לאחר הרתיחה מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר (אפשר בשלמותם), מלח ופלפל ומבשלים עוד שעה-שעה וחצי טוב טוב, שיצטמצם.

הידעת?

אחד הדברים הכי מהנים בחורף הוא לשבת מכורבל ליד התנור כשבחוץ יורד גשם וקר. בסיטואציה זו, אין דבר מושלם יותר מלהחזיק צלחת מרק חמה ומפנקת שמחממת את הידיים ואת הקיבה. מכיוון שהחוק אומר שלעולם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים למרק, קבלו מתכון חורפי למרק קלאסי ונהדר. מדובר במתכון למרק עוף קלאסי עם ירקות שיעשה את העבודה. אם נתקלים בשוק בירק מעניין או משובח במיוחד, ניתן להוסיף אותו לרשימת המרכיבים. מותר ואפילו מומלץ לאלתר.

הכנת? כאן מדרגים
(170)