מתכון מקושקשת עמק ועגבניות צלויות | השף הלבן

מקושקשת עמק ועגבניות צלויות

עסיס של עגבניות חמות מתערבב עם טעמה של מקושקשת מועשרת בגבינה. מנה פשוטה להכנה וטעימה ביותר

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מקושקשת עמק ועגבניות צלויות
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו
המרכיבים ל3-4 מנות:
  • 10 עגבניות שרי
  • ‏2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • עלים מענף טימין (לא חובה)
  • ‏6 ביצים
  • ‏4 כפות שמנת מתוקה תנובה
  • ‏3/4 כוס פתיתי גבינת עמק
  • חמאת תנובה לטיגון
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.‏

  • 02.

    מסדרים עגבניות בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין.‏

  • 03.

    אופים כ-20 דקות.‏

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    כ-5 דקות לפני שהעגבניות מוכנות, טורפים היטב ביצים עם שמנת מתוקה, פתיתי גבינת עמק, מלח ופלפל.‏

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    ממיסים חמאה במחבת בינונית עם ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הביצים על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ או במרית סיליקון עד שהביצים מבושלות, אך עדיין מעט לחות (3-2 דקות).‏

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מעבירים את המקושקשת לצלחת ומסדרים מעל את עגבניות השרי הצלויות והחמות.

  • 07.

    מגישים מייד.

הידעת?

רק 22.5% מהתלמידים בחט"ב ובתיכון צורכים סידן בהתאם להמלצות התזונתיות. על מנת להגיע לצריכת הסידן הרצויה מומלץ לשלב מוצרי חלב בתפריט היומי. המנה מכילה 41% ממנת הסידן היומית המומלצת לגילאי 4-8

הכנת? כאן מדרגים
(21)