רול בטטה, ירקות ומעודנת בויניגרט | השף הלבן

רול בטטה, ירקות ובולגרית שילדים אוהבים

דרך מעולה לשלב ירקות ומעודנת ברולים קלילים נטולי גלוטן וגם תעסוקה קיצית לילדים. מתכון קל שיסגור את פינת ארוחת הערב

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
רול ירקות ללא גלוטן
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-8:
  • 1 בטטה חתוכה למקלות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • 8 עלי אורז
  • 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
  • 2 מקלות סלרי חתוכים לגפרורים באורך 5 ס"מ
  • 3 ענפי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 5 ס"מ
  • 4-6 עלי חסה
  • 150 גרם בולגרית מעודנת (3%, 5% או 16%) "פיראוס"
לויניגרט:
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש או סילאן
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את מקלות הבטטה בתבנית מזלפים שמן זית, מערבבים ואופים כ 15 דקות עד שמקלות הבטטה רכים וזהובים. לחילופין (אם לא רוצים להדליק תנור) מבשלים את המקלות במיקרו כ 2 דקות ומטגנים קלות עד שהם רכים ומזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לרוטב אחיד. לחילופין, שמים את המרכיבים בצנצנת עם מכסה מתברג ומשקשקים לרוטב אחיד.

  • 03.

    מכינים קערת מים ואת הירקות החתוכים והמעודנת ליד משטח העבודה. טובלים עלה אורז במים כ-30 שניות עד שהוא מתרכך, מנערים ומניחים על משטח העבודה. מסדרים ירקות ומעודנת ב 1/3 הקדמי של העלה ומגלגלים במהודק. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.

  • 04.

    להגשה חותכים את הרולים למקטעים של 4-5 ס"מ או חוצים אותם ומגישים לצד הרוטב לטבילה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)