רול בטטה, ירקות ובולגרית שילדים אוהבים
דרך מעולה לשלב ירקות ומעודנת ברולים קלילים נטולי גלוטן וגם תעסוקה קיצית לילדים. מתכון קל שיסגור את פינת ארוחת הערב
- 1 בטטה חתוכה למקלות בעובי 1/2 ס"מ
- 1 כף שמן זית
- 8 עלי אורז
- 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
- 2 מקלות סלרי חתוכים לגפרורים באורך 5 ס"מ
- 3 ענפי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 5 ס"מ
- 4-6 עלי חסה
- 150 גרם בולגרית מעודנת (3%, 5% או 16%) "פיראוס"
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מחוקה מלח
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית חרדל
- 1 כפית דבש או סילאן
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים את מקלות הבטטה בתבנית מזלפים שמן זית, מערבבים ואופים כ 15 דקות עד שמקלות הבטטה רכים וזהובים. לחילופין (אם לא רוצים להדליק תנור) מבשלים את המקלות במיקרו כ 2 דקות ומטגנים קלות עד שהם רכים ומזהיבים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון ומעבדים לרוטב אחיד. לחילופין, שמים את המרכיבים בצנצנת עם מכסה מתברג ומשקשקים לרוטב אחיד.
-
03.
מכינים קערת מים ואת הירקות החתוכים והמעודנת ליד משטח העבודה. טובלים עלה אורז במים כ-30 שניות עד שהוא מתרכך, מנערים ומניחים על משטח העבודה. מסדרים ירקות ומעודנת ב 1/3 הקדמי של העלה ומגלגלים במהודק. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים.
-
04.
להגשה חותכים את הרולים למקטעים של 4-5 ס"מ או חוצים אותם ומגישים לצד הרוטב לטבילה.