מאפה ביצה בקן | השף הלבן

מאפה ביצה בקן

כשרוצים ארוחת בוקר או ערב קצת אחרת ועדיין שיהיו בה ביצים ומוצרי חלב. ביצה בקן גורמה ב-10 דקות עבודה אפויה בבצק יוגורט טעים עם תוספת גבינות מוקרמות.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפה ביצה בקן
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
לבצק:
  • 1 מיכל (200 גרם) יוגורט תנובה
  • 1 ביצת תנובה טרופה
  • 2 כפות חמאת תנובה מומסת
  • 1 כוס + 1 כף קמח תופח (או 1 כוס קמח כוסמין מלא + 1 כפית אבקת אפיה)
  • 1/2 כפית מלח
לציפוי:
  • 4 ביצי תנובה
  • 1/2 כוס פתיתי עמק "תנובה"
  • 1/3 כוס גבינה בולגרית מפוררת "פיראוס"
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
גודל תבנית: תבנית 20 על 20
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל 190 מעלות. שמים את מרכיבי הבצק בקערה או מעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. משטחים בתבנית משומנת.

  • 02.

    יוצרים בבצק גומות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים סביב הביצים עמק, בולגרית ופלפל. אופים כ 25 דקות עד שהבצק אפוי והגבינה מומסת. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)