לחם תירס וזיתים שילדים אוהבים | השף הלבן

לחם תירס וזיתים

לקחנו את המתכון הקבוע שלנו ללחם תירס, הוספנו לו זיתים והילדים זללו את הכל! מדובר במאפה קל להכנה, כל מה שצריך ליד זה קצת גבינה וירקות טריים והקופסא מוכנה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לחם תירס וזיתים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל9:
  • 150 גרם (כוס אחת) קמח תירס
  • 140 גרם (כוס אחת) קמח לבן
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 כוס רוויון
  • 120 גרם חמאת "תנובה" מומסת, פושרת
  • ¾ כוס זיתים חתוכים
גודל תבנית: תבנית בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180°. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את קמח התירס, הקמח הלבן, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.

  • 03.

    בקערה נוספת טורפים את הביצים, הרוויון והחמאה. מאחדים בין הקערות,

  • 04.

    מוסיפים את הזיתים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    משטחים בתבנית ואופים כ-30-35 דקות, עד שהלחם יציב ורק מתחיל להזהיב.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 06.

    מצננים לחלוטין ופורסים לריבועים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)