בראוניז שיש שוקולד-גבינה עם תותים | השף הלבן

בראוניז שיש שוקולד-גבינה עם תותים

את הבראוניז היפים והמשובחים האלה קל להכין. שתפו את הילדים בהכנה ותהנו פעמיים – גם מהתהליך וגם מהתוצאה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בראוניז שיש שוקולד-גבינה עם תותים
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל20:
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1 כף חלב "תנובה"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס תותים פרוסים
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 175 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כוס + 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים טרופות
  • 2 כפות קקאו
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20x30 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים 1 כוס סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצים וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים קקאו ומלח וטורפים לעיסה אחידה. 1 כף מהקמח שומרים  להמשך ומעבירים לקערית ואת היתר מוסיפים לעיסת השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית משומנת.

  • 02.

    מחממים תנור ל 180 מעלות. מוסיפים לקערית עם הקמח גבינה, 2 כפות סוכר, החלב ותמצית הוניל וטורפים. מפזרים כפות מעיסת הגבינה על פני הבראוניז ובעזרת כף או סכין מערבבים קלות ויוצרים דוגמאת שיש. מפזרים פרוסות תות ואופים כ 30 דקות עד שהעיסה יציבה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)