מיני סופגניות ללא גלוטן עם עשבי תיבול ומילוי חמד | השף הלבן

מיני סופגניות ללא גלוטן עם עשבי תיבול ומילוי חמד

מיני סופגניות מפתיעות! פריכות מבחוץ, רכות מבפנים, עם הפתעת חמד נמסה. ילדים אוהבים אותן כמו שהן ולמבוגרים – עם אלכוהול וזיתים. מנה נהדרת לאירוח בחנוכה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מיני סופגניות ללא גלוטן עם עשבי תיבול ומילוי חמד
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל13:
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה או קמח אורז
  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 1/2 כוס קמח כוסמת או חומוס
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט בטעם של פעם "תנובה"
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה / שמיר / אורגנו / בזיליקום) קצוצים דק-דק
  • 100 גרם גבינת חמד חתוכה לקוביות בגודל 1 סמ"ר)
  • שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים בקערה קמחים, אבקת אפיה, סודה ותבלינים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה יוגורט, מים וחומץ וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים. מכסים במגבת או נילון ומניחים לתערובת לחצי שעה.

  • 02.

    מכינים צלחת מרופדת בנייר סופג. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. בעזרת כף גלידה קפיצית חופנים כדור בצק, טומנים בתוכו קוביית חמד ומכסים עליה בבצק. משחררים את כדור הבצק הממולא לשמן החם.

  • 03.

    מטגנים 3-4 דקות עד שהסופגניה תפוחה וזהובה מכל הצדדים. חוזרים על הפעולות עם יתרת הבצק והחמד. מוציאים את הסופגניות המטוגנות לצלחת ומגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)