בימים כאלה שבהם עדיף לצאת מהבית כמה שפחות, כדאי לנצל את הבננות עד תומן לפני שיוצאים לקנות חדשות. אז מה אפשר לעשות עם בננה בשלה מדי שהילדים לא רוצים לאכול? הפתרון בידינו, עוגת בננות אשר לה מספר גרסאות נפלאות ופשוטות להכנה. 

עוגת בננות בחושה ברבע שעה

המתכון הזה מכיל אגוזים, לכן מומלץ להכין אותו אם הילדים בבית גדולים מספיק או לחילופין לקצוץ אותם לחתיכות קטנות. חממו מראש את התנור לחום בינוני. טרפו בקערה גדולה שלוש ביצים, כוס סוכר, מייפל, שמן, מיכל יוגורט עיזים, נגיעה של וניל וקורט מלח. מעכו שלוש בננות בשלות והוסיפו לתערובת. כעת הוסיפו קמח מנופה ואבקת אפייה יחד עם אגוזים קצוצים, מומלץ להשתמש באגוזי פקאן. ערבבו עד קבלת תערובת חלקה. העבירו לתבניות עוגה אינגליש־קייק, והכניסו לאפייה בתנור למשך שלושים וחמש דקות עד שהעוגה מוכנה במרכזה. צננו והתחילו לנשנש. 

בננות ושמנת חמוצה

איזה שילוב נהדר בין המתיקות של הבננה לחמיצות העדינה של השמנת. בהחלט מתכון שכדאי לנסות- עוגת בננות ושמנת חמוצה. חממו מראש את התנור לחום בינוני, שמנו וקמחו תבנית עוגת אינגליש־קייק. הכניסו לקערה גדולה וערבבו יחד אבקת אפייה, קמח, סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח. בקערה נפרדת ערבלו חצי חבילת חמאה ושלושת רבעי כוס סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. כעת הוסיפו שתי ביצים והמשיכו לערבל היטב. הוסיפו נגיעה של תמצית וניל איכותי, מעט רום וחצי גביע שמנת חמוצה. את התערובת היבשה קפלו בעדינות לתוך תערובת המרכיבים הרטובים. הוסיפו שתי בננות בשלות מעוכות. ופרוסות מבננה אחת נוספת. העבירו את תערובת העוגה לתבנית המשומנת, ואפו בתנור עד שמרכז העוגה אפוי היטב ויבש. 

בננות ושוקולד

עוד חיבור מתבקש הוא בננות ושוקולד, שיבטיח שהילדים יאהבו את העוגה בוודאות. ובכן, להכנת עוגת בננות בציפוי גנאש שוקולד עשיר, ערבלו בבלנדר שלוש כוסות קמח תופח, שתיים וחצי כוסות סוכר, סודה לשתייה, מכל יוגורט ביו, כוס שמן, ארבע ביצים וכוס וחצי של מחית מבננות בשלות. את הבלילה הכניסו לתבניות עוגה משומנות ומקומחות, והכניסו לתנור מחומם לחום בינוני למשך שעה.

 להכנת הציפוי שיברו חפיסה של שוקולד מריר לתוך קערה. חממו מכל שמנת מתוקה אליו תוסיפו את חתיכות השוקולד וערבבו עד המסה מוחלטת של השוקולד בשמנת. כעת, הוסיפו חמאה והמשיכו לערבב עד לתערובת חלקה. את הציפוי שופכים על העוגה ומקשטים בפתיתי קוקוס עדינים. 

בננות בוטנים וקרמל

זו גרסה מרשימה ביותר של עוגת הבננות. יש בה שילוב מפתה של טעמים והיא מורכבת למראית עין, אך קלילה להכנה. שמנו עם חמאה היטב תבנית עגולה עם חור במרכזה (קוגלהוף) ופזרו סוכר. חממו את התנור לחום בינוני. טחנו ממתק בוטנים בקרמל לפירורים קטנים, ושמרו שלוש כפות בצד לפיזור על העוגה בסיום ההכנה. ערבלו בבלנדר כוס וחצי של סוכר עם שתי חבילות חמאה בקערה. הוסיפו תמצית וניל איכותי וגרידת לימון והמשיכו לערבל. הוסיפו שתי בננות בשלות מעוכות וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו שש ביצים, אחת אחרי השנייה עד שכולן נספגות בתערובת בצורה אחידה תוך כדי ערבול. הוסיפו קמח מנופה עם אבקת אפייה ומיץ לימון. ערבלו את התערובת עד לקבלת מסה אחידה. כעת יש לאפות את העוגה בתנור למשך כשעה עד שמרכז העוגה אפוי ויבש. כעת חכו שהעוגה תתקרר והוציאו אותה מהתבנית.

 כדי להכין את הציפוי יש להמיס חפיסת שוקולד חלב קצוץ עם חצי חבילת חמאה בבן מארי או במיקרוגל. ערבבו את שני המרכיבים יחדיו לתערובת חלקה ואחידה. מזגו את הציפוי על חלקה העליון של העוגה, ומרחו באמצעות סכין או מרית. מעל לציפוי השוקולד פזרו את תערובת הבוטנים הקצוצים ששמתם בצד ולפניכם עוגה מדהימה בטעמה ובנראותה.