מאפינס גזר טבעוניים עם ציפוי לבן מתוק | השף הלבן

מאפינס גזר טבעוניים עם ציפוי לבן מתוק

אולגה טוכשר עם מתכון למאפינס גזר טבעוניים שהם מעין עוגות אישיות קטנות: כתומות, עסיסיות וטעימות מאוד, שמוגשות עם תוספת

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפינס גזר טבעוניים עם ציפוי לבן מתוק
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר
המרכיבים ל12:
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 כף זרעי פשתן טחונים
  • 1 כפית שטוחה קינמון, או לפי הטעם
  • קורט מלח
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
  • 70 מ"ל (1 גביע קטן) רסק תפוחים לא ממותק
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) סילאן או מייפל
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 3 גזרים בינוניים (בערך 1.5 כוסות), מגוררים בפומפייה דקה
  • חופן חמוציות
ציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1.5 כפות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מילות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (או לחלופין משמנים היטב).

  • 02.

    מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, סוכר, פשתן, קינמון ומלח.

  • 03.

    מוסיפים את משקה הסויה, רסק התפוחים, הסילאן, השמן ומיץ הלימון ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים.

  • 04.

    מוסיפים את הגזר והחמוציות ומערבבים היטב.

  • 05.

    ממלאים את השקעים עד ¾ גובה ואופים כ-20 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוציאים את המאפינס מהתנור ומצננים.

  • 07.

    מכינים את הציפוי: מערבבים הקערה את אבקת הסוכר ומשקה סויה עד שמתקבלת תערובת סמיכה. אם היא סמיכה מדי, אפשר לדלל עם עוד קצת משקה סויה.

  • 08.

    מזלפים את הציפוי מעל המאפינס ומגישים.

  • 09.

    שומרים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(0)