מאפינס בשמל ובצל מטוגן – מאפינס מלוח טעים ופשוט | השף הלבן

מאפינס בשמל ובצל מטוגן

מאפינס הן פשטידות אישיות קטנות שניתן להכין בכמה דקות ולמלא במה שאוהבים. הפעם הלכנו על מילוי של בצל מטוגן, גבינה ורוטב בשמל טעים. רק לערבב ולשלוח לתנור

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל12:
  • 2 בצלים קצוצים מטוגנים
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 100 גרם פתיתי מוצרלהפרמזן קולקשן
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
להכנת רוטב בשמל:
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.

  • 04.

    בקערה טורפים יחד ביצים, רוטב בשמל, פתיתי מוצרלה/פרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

  • 05.

    מוסיפים קמח תופח ובצל מטוגן ומערבבים בעזרת כף.

  • 06.

    ממלאים תבנית שקעים משומנת מעט- רצוי מסיליקון, עד 3/4 מגובהה במסה ואופים כ- 30 דקות בחום של 170 מעלות עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)