מאפינס בננות, שיבולת שועל ושוקולד
מאפינס בננות רכים, בריאים ומתוקים עם סוכר קנים ותוספת של שיבולת שועל.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל16 מאפינס:
- 3 בננות בשלות בגודל בינוני, מרוסקות
- 210 גרם (½ 1 כוסות) קמח כוסמין
- 100 גרם יוגורט בטעם טבעי "תנובה"
- 80 גרם חמאה "תנובה", מומסת
- 150 גרם (¾ כוס) סוכר קנים
- ביצה בגודל L
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 50 גרם (½ כוס) שיבולת שועל שלמה
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180°.
-
02.
בקערה גדולה טורפים את החמאה, היוגורט, הבננות, הסוכר והביצה.
-
03.
בקערה נוספת מערבבים את המלח, הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.
-
04.
מאחדים בין שתי התערובות ומקפלים לאיחוד. מוסיפים את שיבולת השועל והשוקולד ומקפלים.
-
05.
יוצקים לתבניות מאפינס (לא יותר מ3/4 גובה).
-
06.
אופים 20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים