במקום כריך: מאפינס בננות, שיבולת שועל ושוקולד לילדים | השף הלבן

מאפינס בננות, שיבולת שועל ושוקולד

מאפינס בננות רכים, בריאים ומתוקים עם סוכר קנים ותוספת של שיבולת שועל.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפינס בננות, שיבולת שועל ושוקולד
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל16 מאפינס:
  • 3 בננות בשלות בגודל בינוני, מרוסקות
  • 210 גרם (½ 1 כוסות) קמח כוסמין
  • 100 גרם יוגורט בטעם טבעי "תנובה"
  • 80 גרם חמאה "תנובה", מומסת
  • 150 גרם (¾ כוס) סוכר קנים
  • ביצה בגודל L
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 50 גרם (½ כוס) שיבולת שועל שלמה
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180°.

  • 02.

    בקערה גדולה טורפים את החמאה, היוגורט, הבננות, הסוכר והביצה.

  • 03.

    בקערה נוספת מערבבים את המלח, הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.

  • 04.

    מאחדים בין שתי התערובות ומקפלים לאיחוד. מוסיפים את שיבולת השועל והשוקולד ומקפלים.

  • 05.

    יוצקים לתבניות מאפינס (לא יותר מ3/4 גובה).

  • 06.

    אופים 20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)