מאפה גבינות, עיטורי עגבניות וזיתים שחורים
מנה מפנקת במיוחד לשולחן חג השבועות: מאפה עשיר בגבינות עם עגבניות, זיתים ועירית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינוני
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
- 3/4 1 כוסות קמח
- 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1 כף מים קרים
למלית:
- 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוס
- 1 חבילה גבינת קולאז’ קממבר פרוסה
- 2 כפות עיטורי עגבניות של אוליביה
- 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 150 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
- 1/2 1 מיכלים שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ואם יש צורך כף מים ומעבדים לכדור בצק אחיד.
-
02.
משטחים את הבצק על תחתית התבנית המשומנת והדפנות מקררים חצי שעה.
-
03.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
04.
מסדרים על הבצק פרוסות גבינת פרומעז וקממבר. זורים עליהם עיטורי עגבניות, זיתים ועירית, ומפזרים מעל קולאז’ קשקבל מגוררת.
-
05.
טורפים בקערה שמנת, ביצים וקמח, מתבלים במלח ובפלפל עד לבלילה אחידה.
-
06.
יוצקים לתבנית. אופים כ-45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים