מתכון מאפה גבינות, עיטורי עגבניות וזיתים שחורים | השף הלבן

מאפה גבינות, עיטורי עגבניות וזיתים שחורים

מנה מפנקת במיוחד לשולחן חג השבועות: מאפה עשיר בגבינות עם עגבניות, זיתים ועירית

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
מאפה גבינות, עיטורי עגבניות וזיתים שחורים
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כף מים קרים
למלית:
  • 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוס
  • 1 חבילה גבינת קולאז’ קממבר פרוסה
  • 2 כפות עיטורי עגבניות של אוליביה
  • 3 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קשקבל מגוררת
  • 1/2 1 מיכלים שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ואם יש צורך כף מים ומעבדים לכדור בצק אחיד.

  • 02.

    משטחים את הבצק על תחתית התבנית המשומנת והדפנות מקררים חצי שעה.

  • 03.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

  • 04.

    מסדרים על הבצק פרוסות גבינת פרומעז וקממבר. זורים עליהם עיטורי עגבניות, זיתים ועירית, ומפזרים מעל קולאז’ קשקבל מגוררת.

  • 05.

    טורפים בקערה שמנת, ביצים וקמח, מתבלים במלח ובפלפל עד לבלילה אחידה.

  • 06.

    יוצקים לתבנית. אופים כ-45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(103)