מאפה בטטות וערמונים בשמנת | השף הלבן

מאפה בטטות וערמונים בשמנת

מנה יפהפייה בניחוח חורפי – פרוסות בטטה כתומות וערמונים מושחמים אפויים ברוטב שמנת מעודן.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפה בטטות וערמונים בשמנת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4-6:
  • 1 ק"ג בטטות (4-3 בינונית־גדולות)
  • מלח
  • 35 גרם חמאת "תנובה"
  • 3 כפות פירורי פנקו (או פירורי לחם גסים תוצרת בית)
  • 100 גרם ערמונים קלופים בוואקום – חצויים
  • ⅓ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • ½ כף סוכר
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
הוראות הכנה:
  • 01.

    קולפים את הבטטות ופורסים אותן לפרוסות בעובי 1 ס"מ. שמים את פרוסות הבטטה בסיר, מכסים במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 8-6 דקות, עד שפרוסות הבטטה מתרככות אך עדיין שומרות על צורתן. שופכים מיד את כל המים מתוך הסיר. מפזרים על פרוסות הבטטה החמות שבסיר 30 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות ומניחים לחמאה להתמוסס.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית חסינת־חום (אליפטית 32x20 ס"מ או תבנית אחרת ששטחה דומה) ב־5 גרם חמאה וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה חצי מכמות פירורי הפנקו.

  • 03.

    מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית בשכבות חופפות. מחממים את שאריות החמאה שבסיר מעל להבה בינונית ומטגנים את חצאי הערמונים תוך ערבוב עד שהם מזהיבים. מפזרים את חצאי הערמונים בין פרוסות הבטטה. בוזקים למעלה את הקורנית המיובשת.

  • 04.

    טורפים את השמנת עם הסוכר ועם הפלפל השחור ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את מיץ הלימון תוך טריפה. יוצקים את תערובת השמנת על הבטטות ועל הערמונים. מערבבים את פירורי הפנקו הנותרים עם קורט מלח וזורים על פרוסות הבטטה. אופים במרכז התנור במשך 40-30 דקות עד שפירורי הפנקו מזהיבים קלות. מגישים חם. (אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם מחדש בתנור לפני ההגשה.)

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)