בטטות אפויות ברוטב בשמל טבעוני - מנה טעימה וממכרת! | השף הלבן

בטטות ברוטב בשמל טבעוני

גרסה טבעונית לרוטב בשמל שעוטפת ברכות בטטות. יחד עם תוספת קריספית של שקדים מתקבל מאפה מושלם

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בטטות ברוטב בשמל טבעוני
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
  • 4 בטטות כתומות או סגולות או מעורב - קלופות וחתוכות לפלחים
  • מלח ופלפל
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1 כף שמן זית
לרוטב בשמל סויה:
  • 1 כוס משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
  • 3 עלי מרווה (לא הכרחי)
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות קמח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן)
  • 1/2 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
להגשה:
  • 1/3 כוס שקדים לא קלויים קצוצים
  • מלח ופלפל
  • 1 כפית עלי תימין
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית. שמים בה את פלחי הבטטה, מלח, פלל, תימין ושמן ומערבבים. מפזרים בשכבה אחידה ואופים כ 30 דקות עד שהבטטה רכה אך לא לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    בנתיים מכינים את רוטב הבשאמל: מחממים משקה שקדים, מרווה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל בסיר עד סף רתיחה. מוסיפים קמח וטורפים הילב עד שאין גורים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבלילה מסמיכה. מצננים מעט ובוחשים לתוכה את הסויה.

  • 03.

    מורחים את הבשאמל על פני הבטטות ואופים כ 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    שמים במחבת שקדים מלח, פלפל ותימין וקולים 3-4 דקות עד הזהבה קלה. מפזרים על מאפה הבטטות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)