משולשים של זהב: הפיצה האיטלקית

כמובן שנתחיל עם המאכל אולי הפופולרי ביותר בעולם המודרני - הפיצה, אחרי הכל - מי לא אוהב פיצה?! על פניו, מדובר בבצק עם רוטב עגבניות ותוספת גבינה ובכל זאת, הפיצה היא מאכל שהוא הרבה יותר מאוכל – היא תופעה תרבותית ואקט חברתי ואם תשאלו את הנאפוליטנים –היא גם סמל ומקור לגאווה, מאכל שמושקעים במלאכתו מסורת וכבוד יחד עם מקצועיות ואהבה. הפיצה המוכרת ביותר היא מרגריטה - הפיצה האיטלקית המקורית והמסורתית העשויה ממוצרלה, עגבניות ובזיליקום. פיצה נוספת שפרצה לתודעה בשנים האחרונות היא פיצה ביאנקה (הפיצה הלבנה), בה לרוב רוטב על בסיס שמנת או פסטו תופס את מקומו של רוטב העגבניות, במקרים מסוימים גם אין שימוש כלל ברוטב ואת הפיצה מגוונים עם גבינות ותוספות מיוחדות. עוד כדאי שנזכיר את הקלצונה שהיא אמנם לא בדיוק סוג של פיצה אבל בהחלט דומה לה במרכיביה ואופן הכנתה, ההבדל היחידי הוא שאת הבצק מקפלים לשניים בצורת חצי סהר לפני שמכניסים לאפיה בתנור - כך נוצר לו מאפה פיצה טעים וקריספי במיוחד.

כל הדרכים מובילות לפסטה

עוד מאכל בולט וידוע לא פחות מהפיצה הוא כמובן הפסטה ולמרות שהשמועה אומרת שהפסטה הגיעה לאיטליה מסין, האיטלקים הם ששדרגו אותה למנה הפופולרית שאנו מכירים כיום. אם חשבתם שאתם בקיאים במגוון הצורות שיש בשוק הפסטות - תחשבו שוב. יש יותר מ-600 צורות של פסטה! בקטגוריית המוכרות ביותר נמצאות כמובן פסטה ספגטי - פסטה ארוכה ועגולה (היא כל כך מוכרת עד שרבים מייחסים לכל סוגי הפסטות את שמה), פסטה פנה – פסטה קצרה חלולה ומחוספסת, ופטוצ'יני – פסטה רחבה וארוכה. בקטגוריית המיוחדות נמצאות: הקנלוני - צינורות פסטה אותם ממלאים ואופים בתנור עם גבינה ורוטב, הטורטליני – כיסוני פסטה ממולאים בצורת טבעת המזכירים בצורתם צדפים, ואיך אפשר בלי להזכיר את הלזניה – סוג של דפי פסטה רחבים המיועדים לאפייה, את עלי הלזניה מסדרים בשכבות שביניהן גבינה ורוטב לצד ראגו. נוכל לתת מקום של כבוד גם לניוקי שעל אף שאופן הכנתו ומרכיביו שונים מהפסטה הקלאסית, הוא נחשב לסוג של פסטה. את הניוקי ניתן להכין מתפוחי אדמה/ קמח דורום/ קמח/ גבינת ריקוטה כאשר צורתו מזכירה כופתאות קטנות. 

גאווה איטלקית: סלט קפרזה

אחרי כל הפחמימות שהזכרנו לעיל, אולי כדאי שנאזן עם סלט הקפרזה האיטלקי המפורסם, אמנם הסלט המורכב מעגבניות, מוצרלה, שמן זית ובזיליקום נחשב לפשוט יחסית (אגב, החדים שביניכם יבחינו בשילוב שלושת צבעי דגל איטליה במנה) אך הוא מהווה מנה ראשונה צבעונית, מרשימה, קלה להכנה והכי חשוב: טעימה! הדגש כאן הוא על חומרי גלם מעולים וטריים. 

לה דולצ'ה ויטה: קינוחים איטלקיים

הגיע הזמן לתקוף לזכותם של האיטלקים גם את הקינוחים השמיימיים שהגיחו אל חיינו, ושאולי לא ידעתם (בניגוד לפיצה ולפסטה) שהם פרי עטו של המטבח האיטלקי. קינוחים איטלקיים עשירים בדרך כלל בגבינות שמנת וריקוטה, בין המוכרים נמצא את הפנקוטה – קרם שמנת בניחוח וניל המוקרש באמצעות ג'לטין, הוא מוגש קר ומועשר ברוטב קרמל או רוטב פירות יער,    הביסקוטי  - עוגיות קטנות עשירות באגוזים שהגיעו אלינו ישירות מהעיר טוסקנה, הזביונה – קינוח מתוק העשוי מחלמוני ביצים, יין מתוק ושמנת, וכמובן גולת הכותרת – הטירמיסו המפורסם – עוגת שכבות המורכבת מאספרסו, ביסקוויטים, גבינת מסקרפונה, קצף ביצים, סוכר ויין.

"הכי טובה ומשובחה": גלידה איטלקית

בטח לא חשבתם ששכחנו את הקינוח שזכה לקבל פסקה משלו – הגלידה האיטלקית! אחד מהקינוחים הכי אהובים אצל הישראלים, שאצל האיטלקים היא אמנות של ממש! גלידת השמנת האיטלקית נקראת ג'לאטו והיא נחשבת כגלידה הסטנדרטית והמפורסמת בעולם, הטריות שלה בשילוב המרקם הרך והקרמי והמתיקות המאוזנת מיייחדת את הגלידה האיטלקית משאר הגלידות. מדובר בגלידת שמנת אמיתית עם אחוזי שומן נמוכים, המיוצרת בתהליך ידני ומחומרי גלם טבעיים - התוצאה הסופית היא עונג לחך ושלווה לנפש.