עוגת פירות ללא גלוטן - מתכון לעוגת פירות קיץ וחורף | השף הלבן

עוגת פירות ללא גלוטן

עוגת פירות קיץ ביתית ונהדרת (ללא גלוטן!) שמכינים בקלות עם קערה ומזלג. מה עושים בחורף? מחליפים לתפוחים ואגסים, זה יעבוד גם נהדר.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת פירות ללא גלוטן
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
  • 2 כוסות שקדים טחונים + 1 כף לזרייה לפני אפיה
  • 1/2 כוס קמח קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף חומץ
  • 1/3 כוס חלב "תנובה"
  • 2 כוסות פירות קיץ (אפרסק / שזיף / נקטרינה / משמש / דובדבן) חתוכים
  • לזרייה: אבקת סוכר ופיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26-24 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

        מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

        שמים בקערה שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 03.

        מוסיפים ביצים, סוכר, חמאה, קליפת לימון, וניל, חומץ וחלב וטורפים לעיסה אחידה.

  • 04.

        מעבירים את העיסה לתבנית, מפזרים כף אבקת שקדים ומניחים את הפירות מעל.

  • 05.

        אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

        מצננים, בוזקים אבקת סוכר ופיסטוק קצוץ ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(19)