עוגת פירות ללא גלוטן
עוגת פירות קיץ ביתית ונהדרת (ללא גלוטן!) שמכינים בקלות עם קערה ומזלג. מה עושים בחורף? מחליפים לתפוחים ואגסים, זה יעבוד גם נהדר.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
- 2 כוסות שקדים טחונים + 1 כף לזרייה לפני אפיה
- 1/2 כוס קמח קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 3 ביצים טרופות
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כף חומץ
- 1/3 כוס חלב "תנובה"
- 2 כוסות פירות קיץ (אפרסק / שזיף / נקטרינה / משמש / דובדבן) חתוכים
- לזרייה: אבקת סוכר ופיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26-24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
-
02.
שמים בקערה שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים ביצים, סוכר, חמאה, קליפת לימון, וניל, חומץ וחלב וטורפים לעיסה אחידה.
-
04.
מעבירים את העיסה לתבנית, מפזרים כף אבקת שקדים ומניחים את הפירות מעל.
-
05.
אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים, בוזקים אבקת סוכר ופיסטוק קצוץ ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים