עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת
שחיתות! ככה תכינו בקלי קלות עוגת גבינה ושוקולד חלומית ללא גלוטן
- 350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או קצוץ גס
- 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% בטמפ' החדר
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 2 כפות קורנפלור
- 2 ביצים בגודל L
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
-
01.
מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. שמים את השוקולד בקערה וממסים במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל רוטב מבריק. מצננים במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
שמים בקערה גדולה את הגבינה, הסוכר והקורנפלור וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
-
03.
מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ותוך טריפה, וממשיכים לטרוף עד שהבלילה אחידה.
-
04.
מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים בעדינות, עד שהבלילה שוב אחידה.
-
05.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה מעט רוטט אבל יציב. מצננים במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
טיימר מופעל
-
06.
הכנת הקצפת: שמים את כל מרכיביה בקערה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. עורמים את הקצפת על העוגה. מגישים מיד או שומרים עד יום במקרר, מכוסה.