עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת – שילוב מנצח | השף הלבן

עוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת

שחיתות! ככה תכינו בקלי קלות עוגת גבינה ושוקולד חלומית ללא גלוטן

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת גבינה ושוקולד עם הר של קצפת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל12:
לעוגה:
  • 350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או קצוץ גס
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25% בטמפ' החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 ביצים בגודל L
לקצפת:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20-22 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. שמים את השוקולד בקערה וממסים במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל רוטב מבריק. מצננים במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    שמים בקערה גדולה את הגבינה, הסוכר והקורנפלור וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ותוך טריפה, וממשיכים לטרוף עד שהבלילה אחידה.

  • 04.

    מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים בעדינות, עד שהבלילה שוב אחידה.

  • 05.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה מעט רוטט אבל יציב. מצננים במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    הכנת הקצפת: שמים את כל מרכיביה בקערה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. עורמים את הקצפת על העוגה. מגישים מיד או שומרים עד יום במקרר, מכוסה.

הכנת? כאן מדרגים
(22)