עוגיות טחינה קלות וטעימות ללא גלוטן | השף הלבן

עוגיות טחינה ללא גלוטן

עוגיות שנמסות בפה עם טעמים ים תיכוניים. גם אם נמנעים מגלוטן אפשר ליהנות מעוגיות טחינה מצויינות ליד הקפה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגיות טחינה ללא גלוטן וקלות להכנה
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל30 יחידות:
  • 60 גרם שקדים לא קלויים
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל טחון או ציפורן (לא הכרחי)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 50 גרם חמאה תנובה רכה
  • 1 ביצה
  • לזרייה: 1/4 כוס פיסטוק או פקאן קצוץ
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים במעבד זמון שקדים, קמח טפיוקה, תבלינים, אבקת אפיה וסוכרים ומעבדים עד שהשקדים טחונים דק דק. מוסיפים טחינה, חמאה וביצה ומעבדים לבצק אחיד.

  • 02.

    שמים את הפיסטוק הקצוץ בצלחת, מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. יוצרים כדורים קטנים בקוטר

  • 03.

    5 ס"מ ומהדקים על צלחת הפיסטוק כך שהעוגיה תשתטח ותצופה מצד אחד בפיסטוק. מניחים בתבנית ואופים כ 12 דקות עד הזהבה. העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתייצבות לאחר צינון. מצננים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)