לזניית זוקיני ללא גלוטן – מתכון עשיר בטעמים וירקות | השף הלבן

לזניית זוקיני ללא גלוטן

ללזניה הזאת יש טריק מיוחד שהופך אותה לטעימה בטירוף ולנטולת גלוטן- את דפי הפסטה מחליפים קישואי זוקיני! מתכון נהדר של דור משה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
לזניית זוקיני ללא גלוטן
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל4-6:
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום, פרוסים דק
  • 2 עגבניות, קצוצות לקוביות קטנות
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • מלח, פלפל
להרכבת הלזניה:
  • 3 קישואי זוקיני גדולים, פרוסים לעלים בעזרת קולפן
  • 1 גביע קוטג' 3% "תנובה"
  • 150 גרם גבינת עמק 5% "תנובה", מגוררת
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180º.

  • 02.

    במחבת בינונית, מחממים על להבה בינונית את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כשלוש דקות נוספות.

  • 03.

    מוסיפים את העגבניות, ממליחים, מכסים את המחבת ומבשלים עם מכסה כחמש דקות.

  • 04.

    מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה למשך עשר דקות נוספות מורידים מהאש.

  • 05.

    בתבנית האפייה יוצקים מעט רוטב על מנת שיכסה את התחתית בשכבה דקיקה. מניחים בצפיפות את סרטי הקישואים אחד לצד השני.

  • 06.

    מורחים מעל שליש מכמות הרוטב, חצי מכמות הקוטג' וחצי מגבינת העמק. מכסים בשכבת קישואים נוספת ומרכיבים באותו הסדר- שליש מכמות הרוטב, את שארית הקוטג' ושארית גבינת העמק.

  • 07.

    מכסים בשכבת קישואים, מכסים ביתרת הרוטב ומפזרים באופן אחיד את גבינת המוצרלה. אופים כחצי שעה, או עד שהגבינה מתחילה להשחים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)