לחמניות שום ופטה עזים עם ממרח פלפלים וגבינה צפתית | השף הלבן

לחמניות שום ופטה עזים עם ממרח פלפלים קלויים וגבינה צפתית מעודנת

לחמניות משגעות, עם ממרח סופר-טעים וגבינה מרעננת.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
לחמניות שום ופטה עזים עם ממרח פלפלים קלויים וגבינה צפתית מעודנת
צילום: בועז לביא עיצוב: בועז לביא
המרכיבים ל9:
  • 225 מ"ל (כוס פחות כף) מים פושרים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים)
  • 13 גרם שמרים טריים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
  • 375 גרם (2 וחצי כוסות ועוד 2-3 כפות) קמח לבן
  • 3/4 כף מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • 2-3 שיני שום בינוניות-גדולות, קלופות וכתושות
  • 100 גרם גבינת פטה עזים 16% שומן "פיראוס", מפוררת
  • לממרח פלפלים צבעוניים קלויים (מרכיבים לכוס וחצי):
  • 2 פלפלים אדומים, שטופים, מנוקים מזרעים וחתוכים לרבעים
  • 2 פלפלים כתומים/צהובים, שטופים, מנוקים מזרעים וחתוכים לרבעים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס
  • להגשה:
  • 1 חב' (200 גרם) גבינה צפתית מעודנת
  • אפשרות לעיטור: עלעלי זעתר טרי
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים מים פושרים ושמרים טריים עד להמסה מלאה ופירוק כל הגושים.

  • 02.

    מוסיפים שמן זית ומערבבים.

  • 03.

    שמים קמח ומלח בקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים. יוצקים למרכז קערת המיקסר את המים עם השמרים והשמן ומתחילים לערבל, תוך סיוע במרית לאיסוף מלא של החומרים. לשים במשך חמש דקות במהירות בינונית. עוצרים, מסירים את וו הלישה, מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים במשך שעה ורבע.

  • 04.

    מרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. טופחים על הבצק ומוציאים אוויר, לשים מספר שניות ומוסיפים את השום הכתוש ואת פירורי גבינת הפטה. מערבלים במיקסר במשך 1-2 דקות, לפיזור אחיד, ומחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים. יוצרים צורות לחמניות עגולות, מניחים על גבי שתי התבניות ומכסים במגבות, למשך 45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    בינתיים מכינים ממרח פלפלים קלויים: מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשני ניירות אפייה. מפזרים את רבעי הפלפלים, מזלפים 2-3 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 18 דקות. מערבבים בכף עץ, מסובבים את התבנית בתנור ואופים 10 דקות נוספות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים (משאירים את התנור דולק לאפיית הלחמניות), מצננים מעט ומרסקים במעבד מזון עד לקבלת ממרח גס.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 06.

    עם תום ההתפחה השניה מחממים את התנור ל-230 מעלות ומכניסים כלי חסין חום ובו מים (2 כוסות לערך) לתחתית התנור. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד של לחמניות למרכזו ואופים במשך 10 דקות. מוציאים את כלי המים, מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות, מעבירים את הלחמניות לרשת במרכז התנור ואופים עוד 10-13 דקות או עד להזהבה יפה של בסיס הלחמניות. מוציאים, מצננים כ-20 דקות. לקראת אפיית התבנית השניה מחממים שוב את התנור ל-230 מעלות ומכניסים שוב כלי מים. מכניסים את התבנית רק עם תום החימום, כעבור 7 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    הגשה: חוצים את הלחמניות, מורחים מממרח הפלפלים הקלויים בנדיבות, מניחים מספר פרוסות דקות של  גבינה צפתית מעודנת ומעטרים בגבעול זעתר טרי. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)