לחמניות גבינה וזיתים
לחמניות מפנקות לבוקר שבת.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל35 יחידות:
חומרים ל-35 יחידות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)
- 3/4 שקית (35 גרם) שמרים טריים
- 2 כפות סוכר
- 4 ביצים בינוניות תנובה (M)
- 1 כוס (250 מ"ל) מים
- 1 כוס (250 מ"ל) חלב תנובה 3%
- 3 חבילות (300 גרם) חמאת תנובה, רכה
- 1 כף גדושה מלח
- 3 כפות עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, טימין או אורגנו)
למילוי:
- 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים "פרומעז" תנובה, חתוך לקוביות גדולות
- 1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
להברשה:
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק:
-
02.
בקערת מערבל עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבלים, לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה, המלח ועשבי התיבול ומערבלים כ-8 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי, עד להשלשת הנפח.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים את הבצק ל-35 כדורים. משטחים כל כדור בעזרת הידיים ומניחים במרכזו קוביית גבינת פרומעז וזית. סוגרים את השוליים כלפי המרכז ומניחים בתבנית, כשהשוליים הסגורים כלפי מטה.
-
04.
מברישים בביצה ומתפיחים כחצי שעה.
-
05.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-חום. כדאי לקרר את הבצק למשך לילה, כך נוח וקל ליצור כדורים או כל צורה אחרת.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים