מתכון לחמניות גבינה וזיתים | השף הלבן

לחמניות גבינה וזיתים

לחמניות מפנקות לבוקר שבת.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לחמניות גבינה וזיתים
המרכיבים ל35 יחידות:
חומרים ל-35 יחידות:
לבצק:
  • 1 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)
  • 3/4 שקית (35 גרם) שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 4 ביצים בינוניות תנובה (M)
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 3 חבילות (300 גרם) חמאת תנובה, רכה
  • 1 כף גדושה מלח
  • 3 כפות עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, טימין או אורגנו)
למילוי:
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים "פרומעז" תנובה, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
להברשה:
  • ביצה טרופה
הוראות הכנה:
  • 01.

    לבצק:

  • 02.

    בקערת מערבל עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבלים, לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה, המלח ועשבי התיבול ומערבלים כ-8 דקות נוספות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי, עד להשלשת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-35 כדורים. משטחים כל כדור בעזרת הידיים ומניחים במרכזו קוביית גבינת פרומעז וזית. סוגרים את השוליים כלפי המרכז ומניחים בתבנית, כשהשוליים הסגורים כלפי מטה.

  • 04.

    מברישים בביצה ומתפיחים כחצי שעה.

  • 05.

    אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-חום. כדאי לקרר את הבצק למשך לילה, כך נוח וקל ליצור כדורים או כל צורה אחרת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(519)