פרעצל עם חמאה ורוויון – מתכון קל וקולע | השף הלבן

פרעצל עם חמאה ורוויון

אם טרם ניסיתם להכין בבית פרעצלים חמים, זו בהחלט הזדמנות מעולה! קבלו מתכון קל וקוצר מחמאות

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פרעצל פריך עם חמאה
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל20 יחידות:
לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) רוויון תנובה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כף מלח
לבישול ולאפייה:
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1 ביצה טרופה
לציפוי:
  • 50 גרם חמאת תנובה מומסת
  • אפשרות: 2 שיני שום כתושות
  • אפשרות: 1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן קולקשן / גבינת גאודה מגוררת גס
הוראות הכנה:
  • 01.

    הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המלח ולשים 7 דקות נוספות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 03.

    מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם גליל ארוך. מלפפים את שני הקצוות של כל גליל זה סביב זה ומצמידים אותם למרכז הגליל, ליצירת פרעצל.

  • 04.

    הבישול והאפייה: שמים את המים, הסילאן ואבקת הסודה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומכניסים כל פרצל לטבילה בסיר ומניחים בתבנית. מברישים בביצה.

  • 05.

    אופים 12-10 דקות, עד שהפרעצלים מזהיבים. מיד עם סיום האפייה מברישים את הפרעצלים בחמאה (אפשר לערבב אותה קודם עם שום כתוש), ואם רוצים מפזרים מעל גבינה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(20)