פוקצ'ה טבעונית עם ירקות קלויים | השף הלבן

פוקצ'ה ללא גלוטן (וללא שמרים) טבעונית עם סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר וירקות קלויים

מאפה נהדר עשיר בטעמים של ירקות עם סויה שמעניקה לו אקסטרא תיבול וציפוי קרמי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פוקצ'ה טבעונית עם ירקות קלויים
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
  • 1 כוס קמח טפיוקה
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס רסק תפוחי עץ
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 4 כפות שמן זית
לציפוי:
  • 2 פלפל אדום חצוי ופרוס
  • 2 זוקיני או קישוא פרוס דק
  • 4 עגבניות פרוסות
  • 1 בצל סגול קלוף חצוי ופרוס
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית עלי תימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום-שמיר "תנובה"
  • להגשה: חופן עלי בזיליקום
גודל תבנית: תבנית 30*30 או 4 תבניות אנגלישקייק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מצפים תבנית בנייר אפיה. שמים בקערה קמחים, אבקת אפיה, סודה ומלח ומערבבים. מוסיפים רסק תפוחים, חומץ, מים ושמן ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית ומשהים בטמפרטורת החדר 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מצפים תבנית תנור גדולה בנייר אפיה אפיה ומניחים בה את הירקות. בוזקים מלח, פלפל ותימין ומזלפים שמן זית.

  • 03.

    אופים את הבצק והירקות (אם יש מקום בתנור אפשר יחד) כ 30 דקות עד שהירקות רכים וזהובים והבצק זהוב ויבש.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    להגשה מורחים את המאפה בגבינה, מניחים ירקות קלויים, מזלפים עוד גבינה ומפזרים עלי בזיליקום.

הכנת? כאן מדרגים
(0)