לחם אגוזים ללא גלוטן וללא שמרים, טבעוני | השף הלבן

לחם אגוזים ללא גלוטן וללא שמרים

למרות שהוא ללא גלוטן יש לו קראסט נהדר, מרקם של לחם כפרי וטעם משובח. אל תבהלו מרשימת המרכיבים – את כולם תוכלו למצוא בסופר.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
לחם אגוזים ללא גלוטן וללא שמרים
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל12:
  • 1 כוס קמח טפיוקה
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפות זרעי דלעת טחונים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס רסק תפוחי עץ
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1/2 חבילה טופו בטעם טבעי, תנובה
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מצפים תבנית אינגליש גדולה או 2 קטנות בנייר אפיה. מחממים תנור ל 180 מעלות.מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים (למעט אגוזים קצוצים): קמחים, אגוזי מלך טחונים, זרעי דלעת טחונים, סודה, אבקת אפייה ומלח. מועכים בכף גושים כך שהתערובת תהיה אחידה.

  • 02.

    טורפים בקערה נפרדת את הרטובים: רסק, חומץ, טופו, מים ושמן. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים אגוזים ומערבבים.

  • 03.

    מעבירים לתבניות ואופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא יבש. מוציאים את הכיכר מהתבנית, מסירים את נייר האפייה ומחזירים את הככר לתנור הכבוי ל 25 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)