הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
קינוח קלאסי של אגוזים עם עלי פילו קריספיים עם טוויסט גלידה וקצפת שהופכת לקינוח מפנק בטירוף.
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות בתוכנית "טורבו".
2. מפשירים את הפילו לפי ההוראות על האריזה.
3. בקערה מתאימה ממיסים את החמאה במיקרוגל.
4. קוצצים את האגוזים והפיסטוקים לחתיכות קטנות מאוד.
5. פורסים את עלי הפילו על משטח העבודה ובעזרת סכין חדה חותכים את כל הדפים לשני עיגולים בקוטר התבנית.
6. מחלקים את כל העיגולים שיצאו לשלושה חלקים. מניחים דף פילו אחד בתבנית ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, מניחים מעליו דף נוסף, מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש הראשון של הדפים.
7. מפזרים חצי מכמות האגוזים הקצוצים מעל שכבת דפי הפילו.
8. מניחים מעל לשכבת האגוזים דף פילו ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש השני של דפי הפילו.
9. מפזרים מעל דפי הפילו את החצי השני של האגוזים.
10. מניחים מעל לאגוזים דף פילו ומורחים בחמאה, ממשיכים כך עם כל דפי הפילו שנשארו.
11. אופים 25-35 דקות או עד שהבלקוואה מזהיבה מכל הצדדים.
12. בסיר קטן מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון עד להמסה מלאה של הסוכר במים, ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומסירים מהאש.
13. מוציאים את הבקלוואה מהתנור ויוצקים מעליה את סירופ הסוכר.
14. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את שמנת הוניל ומקציפים לקצפת יציבה ותפוחה.
15. פורסים את הקלוואה ומזלפים קצפת מעל לכל פרוסה, מגישים עם כדור גלידה וניל שאוהבים.