• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • לחמים לחמניות ומאפים
  • בצק פילו
  • בקלאווה מלוחה
ספריית-השף
  • מאפי פילו במילוי ברוקולי, כרובית וגבינות
  • מאפה פילו וחציל קלוי
  • סופלה פרומעז ורוקפור
  • מאפה פילו עם חציל שרוף, עגבניות צלויות ובולגרית

בקלאווה מלוחה

עוגת בקלאווה מלוחה במילוי גבינות וירקות, מרשימה מאד למראה וטעימה לא פחות

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : אפרת ליכטנשטט \ צילום : דן פרץ \ עיצוב : נורית קריב
דרג:
בקלוואה מלוחה במילוי גבינות וירקות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 20 סוג תבנית / כלי: תבנית בגודל 25X30 ס"מ
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • קורט ציפורן
  • כ-2 כוסות עשבי תיבול - פטרוזיליה, כוסברה ומעט שמיר
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/2 גביע (125 גרם) בולגרית מעודנת פיראוס 16% שומן
  • 1/2 גביע (125 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן
  • 1/2 חבילה (125 גרם) חמד פיראוס 5% שומן
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים, קצוצים דק
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים דק
  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 50 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • 3 כפות דבש
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים רותחים

איך מכינים:

1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את שני סוגי הבצל ומטגנים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הקינמון, השום והציפורן ומטגנים כדקה נוספת. מסירים מהכיריים, מוסיפים את עשבי התיבול וקליפת הלימון ומערבבים היטב.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
3. שמים את הגבינות בקערה בינונית ומערבבים היטב. מערבבים את הפיסטוקים והאגוזים בקערה נפרדת.
4. חותכים את עלי הפילו כך שיתאימו בדיוק לגודל התבנית. מניחים 5-4 עלים אחד על השני ובעזרת מברשת מברישים  היטב עם חמאה בין עלה לעלה. מפזרים מעל, לפי הסדר, מחצית מתערובת הבצל והעלים, מחצית מתערובת הגבינות ומחצית מהאגוזים. מכסים בעלה פילו ולוחצים עליו מעט, כדי ליצור שכבה אחידה. מברישים בחמאה ומניחים מעל עוד 5-4 עלי פילו נוספים, מוברשים בחמאה גם הם. מפזרים מעל את יתרת תערובת הבצל והעלים, הגבינות והאגוזים ומכסים ב-5-4 עלי פילו מוברשים בחמאה. לוחצים מעט על העלים, להידוק המילוי וחותכים את המאפה למעוינים.
5. אופים 45-35 דקות, עד שעלי הפילו משחימים מעט.







אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד בצק פילו מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של בצק פילו.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • מאפי פילו במילוי ברוקולי, כרובית וגבינות
  • מאפה פילו וחציל קלוי
  • סופלה פרומעז ורוקפור
  • מאפה פילו עם חציל שרוף, עגבניות צלויות ובולגרית
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו