מתכון בורקס טורקי | השף הלבן

בורקס טורקי

ממלאים את הבית בניחוחות ומכינים לבד בורקס טורקי ממולא בגבינה

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
בורקס טורקי
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי
המרכיבים ל30 יחידות:
  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כוס פתיתי פרמז'ן
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 200 גרם חמאת רכה
  • קורט מלח
למילוי:
  • 1 תפוח אדמה בינוני מקולף ומבושל
  • 1/2 ביצה L
  • 240 גרם גבינת עיזים למריחה 5% "פיראוס"
  • 1/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת "פיראוס"
  • 1/4 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1/4 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים "השף הלבן"
הוראות הכנה:
  • 01.

    א ופן ההכנה:

  • 02.

    הכנת הבצק- בעזרת וו גיטרה, מערבבים את הקמח עם המים, שמן והחמאה הרכה. כשהבצק מתחיל להתאחד, מוסיפים את פתיתי הפרמז'ן ומערבבים עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד, ונותנים לבצק לנוח במקרר כ- שעה.

  • 03.

    הכנת המילוי-מכינים פירה מתפוח האדמה ומוסיפים לו את שאר המרכיבים. לערבמערבבים ב היטב.

  • 04.

    אחרי שהבצק נח במקרר, מרדדים את הבצק לעלה. בעזרת כוס או חותכן עוגיותקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, שמים ככפית מהמילוי ומקפלים את העיגול לחצי, מהדקים היטב.

  • 05.

    מברישים ביצה ומפזרים פרג מעל. אופים כ- 30 דקות, עד שהבורקסים זהובים בחום של 180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(402)