לחם קיפוד גבינה ושום – מתכון למאפה שום | השף הלבן

לחם קיפוד גבינה ושום – מתכון למאפה שום

מעדן שמכינים בכמה דקות והופך לכוכב שולחן האוכל

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לחם קיפוד גבינה ושום – מתכון למאפה שום
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל4 מנות:
  • 1 כיכר לחם כפרי עגולה
  • 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גאודה
  • 200 גרם גבינת קצ'קבל / ברי מגוררת
  • ¼ כוס פלפלי חלפניו כבושים קצוצים דק
  • ¼ כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף.

  • 02.

    בעזרת סכין חדה חורצים את כיכר הלחם לאורך ולאחר מכן לרוחב, מבלי שהככר תתפרק (לא מגיעים עם הסכין עד לתחתית הככר). יש להקפיד שהחריצים יהיו עם מרווחים נדיבים. 

  • 03.

    בקערה, מניחים את הגבינות המגוררות, הפלפלים החריפים הקצוצים, השום והבצל הירוק ומערבבים. יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים בעדינות.

  • 04.

    מניחים את ככר הלחם עם נייר הכסף וממלאים את החריצים בתערובת הגבינות. עוטפים את הככר היטב בנייר הכסף ואופים בתנור כ-15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהלחם מזהיב והגבינה חרוכה ומבעבעת. 

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מגישים לשולחן ובוצעים את הלחם בידיים.

הכנת? כאן מדרגים
(1261)