לחם חמוציות ופיסטוקים - טבעוני וטעים! | השף הלבן

לחם חמוציות ופיסטוקים

כיכרות קטנות של לחם מתקתק מנוקד בפירות צבעוניים.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לחם חמוציות ופיסטוקים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • 4-¼4 כוסות (530-500 גרם) קמח
  • 4 שקיקים (40 גרם) סוכר וניל
  • 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות) + שמן לשימון הקערה
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) משקה שקדים "תנובה"
  • 100 גרם חמוציות מסוכרות קצוצות גס
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים גס
גודל תבנית: 4 תבניות חד־פעמיות 7x18 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים 4 כוסות קמח, סוכר וניל, שמרים ומלח בקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים שמן ומשקה שקדים ולשים לבצק חלק מאוד, רך וקצת דביק (אפשר גם ללוש ביד). אם הבצק רך ודביק מדי, מוסיפים לו עוד קצת קמח במהלך הלישה.

  • 02.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו פעם אחת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • 03.

    הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ולשים כדי להוציא את האוויר. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים.

  • 04.

    מרדדים כל חלק לריבוע של 15 ס"מ, וזורים עליו רבע מכמות החמוציות ורבע מכמות הפיסטוקים (שומרים 3-2 כפות פיסטוקים קצוצים לעיטור). מגלגלים לגלילה הדוקה, ומניחים בתבנית.

  • 05.

    מכסים את התבניות בכיסוי רופף ומשהים עד הכיכרות מכפילות את נפחן ממלאות את התבניות.

  • 06.

    מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון). מניחים כלי מלא במים חמים בתחתית התנור. מסדרים את תבניות הלחם על תבנית התנור הגדולה, ומברישים את פניהן במעט מים. עושים חתכים אלכסוניים רדודים בחלקה העליון של כל כיכר, וזורים עליה מעט פיסטוקים קצוצים. מהדקים קלות, בלי לפגוע בתפיחה.

  • 07.

    אופים במרכז התנור במשך 25-20 דקות עד שהכיכרות שחומות־זהובות. מעבירים את התבניות לצינון על רשת.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)