לזניה פטריות וגבינה – מתכון למנה טעימה במיוחד | השף הלבן

לזניה פטריות וגבינה

לזניה עשירה עם שני רטבים, עגבניות ושמנת-פטריות, שילוב מושלם, שמנתי, ומעודן. לחובבי בשר – אפשר להחליף את רוטב העגבניות ברוטב בולונז. ההשקעה משתלמת!

מאת: הגר בן יוסף
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
לזניה פטריות וגבינה
המרכיבים ל8-6:
רוטב עגבניות:
  • 1 קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות (רגיל בלי טעמים)
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 קוביה בזיליקום (קנור)
רוטב שמנת פטריות:
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל גדול
  • 1 שמנת לבישול
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • 1/2 קוביית בזיליקום של קנור (לא חובה)
  • 1/4 כוס יין לבן (לא חובה)
להרכבה:
  • 300-200 גבינה בולגרית מוגררת
  • 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • 12 פרוסות גבינה צהובה
  • 1 חבילת דפי לזניה
הוראות הכנה:
  • 01.

    מתחילים בהכנת הרטבים: רוטב עגבניות: מטגנים/מרככים את הבצל בשמן זית ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות וגם חצי כוס מים. נותנים לרוטב להצטמצם מעט ומוסיפים מלח (מעט מאוד כי מוסיפים בהמשך גבינה בולגרית), פלפל שחור, 1/2 קובית בזיליקום (או בזיליקום טרי). רוטב שמנת פטריות: מטגנים בשמן זית בצל פרוס וחצוי יחד עם שום עד לשקיפות/שחימות קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות (או פרוסות) לטיגון של כחמש דקות (גם אם נשארו "מיצים" של הפטריות – זה מוסיף טעם לרוטב). מוסיפים שמנת לבישול , יין ותבלינים ומבשלים כ-10-5 דקות עד להצטמצמות קלה של הרוטב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    הרכבת הלזניה: לוקחים 2 כפות מרוטב העגבניות עם 2 כפות מים ומפזרים בתבנית בגודל של תבנית חד פעמית מרובעת בינונית. מניחים מעל את דפי הלזניה (בערך 5 דפים עם שיפוצים). מניחים מעל דפי הלזניה 1/3 מכמות רוטב העבניות, מעליו חצי מרוטב האלפרדו, ומפזרים מעל 1/3 מהבולגרית, 1/3 מהפרמזן, ו-6-5 פרוסות גבינה צהובה. חוזרים שוב על אותו הסדר: עלי לזניה, רוטב עגבניות, אלפרדו, בולגרית, ללא פרמזן וגבינה צהובה. ושוב - מניחים מעל דפי לזניה, עליהם מרוטב העגבניות שנשאר, מבולגרית שנשארה, הגבינה הצהובה ומעל הכל מפזרים את כל הפרמזן שנותרה. 

  • 03.

     מכניסים מכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 200-180 מעלות. לאחר חצי שעה מוציאים את הלזניה, מסירים את הכיסוי ומחזירים להשחמה לעשר דקות נוספות. 

הכנת? כאן מדרגים
(93)