יתכן שמלאכת הבישול נראית לכם מסובכת, ואולי אתם עייפים מדי מכדי לבשל כאשר אתם חוזרים הביתה מהעבודה. אבל האמת שאלו סתם תירוצים. אפשר ללמוד בקלות איך להכין כמה מנות מהירות ומזינות, שלא דורשות יותר מדי אנרגיה. אז איך לומדים? בימינו זו ממש לא בעיה: סדנת בישול היא דרך מעולה ללמוד כמה מתכונים בסיסיים  מהמטבח המועדף עליכם (איטלקי, אסייתי, טבעוני, וכו'); ספרי בישול לכל הרמות תוכלו למצוא בחנות הספרים הקרובה; והאינטרנט הוא כמובן מקור מידע בלתי נדלה למתכונים ולטיפים לבישול – עם בלוגי בישול, סרטוני הכנת מתכונים ביוטיוב ועוד ועוד.

 

אבל עד שתתחילו ללמוד את רזי הבישול באופן רשמי, תוכלו להתחיל עם מתכון פשוט ונחמד של פילה עוף ברוטב בוטנים. מדובר במנה משביעה המשלבת עוף, ירקות וחמאת בוטנים, שמעניקה מרקם קרמי ועשיר וטעם נפלא לכל מנה. מנה כזו יכולה להתאים לארוחת צהריים בעבודה (אפשר לקחת אותה בקופסת פלסטיק ולחמם במיקרו) וגם כארוחת ערב כאשר אתם חוזרים הביתה. בנוסף, היא יכולה להתאים מאד כמנה עיקרית לארוחה עם חברים או משפחה שאתם מארחים בביתכם.

 

מתכון: פילה עוף ברוטב בוטנים

מרכיבים לפילה:

 

  1. 1 קילו פילה עוף
  2. 1 כף שמן קנולה
  3. 1 כף רוטב סויה
  4. 1/2 כפית פפריקה
  5. 1/2 כפית כורכום
  6. 1/4 כפית כמון
  7. מלח ופלפל לפי הטעם
  8. פלפל אדום חתוך לרצועות
  9. תפוח אדמה (שבושל מראש) חתוך לקוביות

 

מרכיבים לרוטב הבוטנים:

 

  1. 4 כפות חמאת בוטנים
  2. 1/2 פחית חלב קוקוס
  3. 1 כף סילאן
  4. 1 כף צ'ילי מתוק

 

הכנה:

 

  1. ערבבו יחד בקערה גדולה את כל המרכיבים לפילה חוץ מהפילה עצמו, הפלפל ותפוח האדמה.
  2. הוסיפו למרינדה שהתקבלה את פילה העוף, הפלפל ותפוח האדמה וערבבו היטב. הניחו בצד ל-20 דקות על מנת שהעוף והירקות יספגו את הטעמים.
  3. בקערה נוספת ערבבו את רכיבי רוטב הבוטנים.
  4. הוציאו את את פילה העוף, הפלפל ותפוח האדמה מהמרינדה, והניחו אותם על מחבת על אש בינונית. טגנו אותם קלות תוך ערבוב מתמיד למשך כמה דקות.
  5. שפכו למחבת באופן הדרגתי את רוטב הבוטנים, והמשיכו לערבב עד שהעוף מטוגן במלואו.

את הפילה המוכן מומלץ להגיש בצלחות רחובות, עם עיטור של כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ופרוסות לימון בצד.