פיצה לבנה עם מסקרפונה, פטריות ופרמזן

פטריות ופיצה הן זיווג משמיים וכשמוסיפים לתערובת את הקטיפתיות של המסקרפונה והמליחות המעודנת של הפרמזן, מתקבלת מנה נהדרת. זה מתכון לפיצה שכדאי לגזור ולשמור. כך מכינים אותו:


להכנת הבצק מניחים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, שמן זית, כף סוכר ומים. לשים את הבצק במשך כשתי דקות במהירות נמוכה ומוסיפים מעט מלח. לשים במשך שבע דקות נוספות עד לקבלת בצק יציב ונוח לעבודה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת גודל הבצק. 


במחבת גדולה מחממים שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים פטריות חתוכות וצולים אותן במחבת עד שהן מזהיבות. מוסיפים שום, מלח, פלפל ותימין. מקפיצים יחד במשך שלוש דקות נוספות. להכנת הרוטב טורפים יחד את כל החומרים: מכל גבינת מסקרפונה, חלב, פתיתי פרמזן, קמח, מלח ופלפל. 


מחממים את התנור לחום גבוה ומניחים בפנים את תבנית התנור כשהיא הפוכה, בשליש התחתון של התנור. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים חצי על נייר אפייה לעיגול דק ומורחים עליו רבע מכמות הרוטב. אופים בתנור במשך חמש דקות ומוציאים. מורחים רבע נוסף מכמות הרוטב, מפזרים מוצרלה ומעליה את הפטריות. אופים במשך עשר דקות עד שהבצק הופך שחום והגבינה מזהיבה. עושים את אותו הדבר עם חצי הבצק השני. 


פיצה עם תרד וגבינת פטה

פיצה לבנה לרוב הולכת נהדר עם עלים ירוקים שמתפצפצים בפה, ממש כמו עלי התרד. הגבינה הבולגרית יוצרת אווירה ים תיכונית מרעננת במיוחד בצירוף שמן זית איכותי. כך תכינו את הפיצה: 


להכנת הבצק מערבבים שמרים עם מים פושרים בקערית קטנה. בקערה גדולה מערבבים קמח, מלח וסוכר. יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים פנימה את תערובת השמרים. מניחים למרכיבים להתאחד במשך עשר דקות. בינתיים מחממים כף חמאה במחבת עמוקה על אש גבוהה. מוסיפים חבילת תרד ומקפיצים במחבת עד שהתרד מצטמצם. מעבירים למסננת ומתבלים במעט מלח ופלפל. 


ממשיכים בהכנת הבצק. מוסיפים שמן זית לקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מחממים את התנור לחום גבוה, ומכינים שלוש תבניות תנור שטוחות עם ריפוד נייר אפייה. מכינים משטח עבודה מקומח. מרדדים את הבצק לשכבה דקה ומעבירים לתבנית מרופדת. באמצעות מברשת סיליקון מורחים שמן זית על הבצק. מפזרים עלי תרד מוקפצים ופירורי גבינת פטה ומזלפים מעט שמן זית מעל. מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך שמונה דקות. מוציאים כאשר שולי הפיצה מתחילים להזהיב. 


פיצה לבנה עם תפוחי אדמה ובצל סגול


הפיצה הזו מושלמת לארוחת הערב משום שהיא משביעה ומלאה בטעמים. ניתן להגיש אותה גם כמנה ראשונה ואפילו כתוספת. אם לא יצא לכם לנסות תפוחי אדמה על גבי פיצה, זו ההזדמנות שלכם. ועכשיו למתכון:


להכנת הבצק שמים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק: קילו קמח, שמרים יבשים, שתיים וחצי כוסות מים, שמן זית וכף מלח. מעבדים את כל החומר עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר להתפחה במשך שמונה שעות. 


להכנת הרוטב שמים חמאה בסיר בינוני ומחממים. מוסיפים קמח ומטגנים במשך דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים שמנת ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל עד שהרוטב רותח ומסמיך. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהכיריים. מבשלים את תפוחי האדמה במשך שש דקות עד שהם מתרככים מעט. מצננים ופורסים. 


מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים את אחד החלקים לצורת עיגול. מורחים על הבצק את הרוטב ומשאירים שוליים נקיים. מניחים את תפוחי האדמה ופרוסות בצל סגול. מפזרים רוקפור, מוצרלה ועלי רוזמרין. אופים במשך כרבע שעה עד שהבצק הופך זהוב והגבינות נמסות. מכינים באותו האופן שלוש פיצות נוספות עם שלושת רבעי הבצק הנותרים.