מתכון לביבות פפנאש | השף הלבן

לביבות פפנאש

לביבות נהדרות על מצע שמנת חמוצה שעושות כבוד למטבח הרומני

מאת: חיה דר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לביבות פפנאש
צילום: חיה דר
המרכיבים ל13 לביבות:
  • 250 גרם גבינת כנען 5% תנובה
  • 150 גרם קמח תופח
  • 1/4 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל משובחת
  • שמן קנולה לטיגון
להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • מרמלדת דובדבנים (עם חתיכות דובדבנים
הוראות הכנה:
  • 01.

    בקערה מערבבים את הגבינה, הביצים, סוכרים ותמצית הוניל.

  • 02.

     בקערה נפרדת מנפים את 150 גרם הקמח התופח ומוסיפים אותו אל הגבינה.

  • 03.

     מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

  • 04.

     מכינים קערית עם הקמח הנוסף, מקמחים את הידיים יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפייה/פרגמנט.

  • 05.

    יוצקים שמן למחבת כסנטימטר ומחממים.

  • 06.

    מטגנים את הלביבות משני צידיהן עד הזהבה ואז מוציאים לנייר סופג.

  • 07.

    הרכבת המנה: מניחים לביבה חמה על מצע של שמנת חמוצה ומטפטפים מרמלדה מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(120)