לביבות זוקיני ובוטנים עם רוטב קרם פרש | השף הלבן

לביבות זוקיני ובוטנים עם שמנת חמוצה

לביבות ירק טעימות במיוחד. חמאת בוטנים משמשת כתבלין, בוטנים קצוצים תורמים פריכות משגעת ורוטב שמנת חמוצה משלים את הטעמים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
לביבות זוקיני ובוטנים עם שמנת חמוצה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל16 יחידות:
  • 400 גרם זוקיני ירוקים כהים מגוררים דק
  • 400 גרם זוקיני צהובים מגוררים דק
  • 1 גזר גדול מגורר דק
  • מלח
  • ½ כוס מהודקת עלי כוסברה קצוצים
  • ⅓ כוס בוטנים מטוגנים מלוחים קצוצים
  • ¼ כוס (30 גרם) קמח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון
לרוטב הקרם פרש:
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1 כף עלי כוסברה קצוצים דק
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כף בוטנים מטוגנים קצוצים לעיטור
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים את הירקות המגוררים במסננת גדולה המונחת מעל קערה, בוזקים עליהם חצי כף מלח, מערבבים ומשהים חצי שעה. סוחטים טוב־טוב את הירקות ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה כוסברה קצוצה, בוטנים וקמח ומערבבים.

  • 02.

    בקערה שנייה טורפים יחד ביצים, חמאת בוטנים, שמן שומשום ופלפל לתערובת חלקה. מוסיפים את התערובת לקערת הירקות ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.

  • 03.

    מחממים במחבת גדולה שמן בגובה

  • 04.

    5 ס"מ. מנטפים כפות גדושות של תערובת הירקות לתוך השמן החם, משטחים בכף טיגון ומטגנים מעל להבה בינונית עד שהצד התחתון מקבל גוון חום־זהוב. הופכים ומזהיבים את הצד השני. מוציאים למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג. מגישים חם עם רוטב קרם פרש.

  • 05.

    להכנת הרוטב, מערבבים שמנת חמוצה עם כוסברה ולימון ומעבירים לכלי הגשה. זורים למעלה בוטנים.טיפ: לגרסה ללא גלוטן, מחליפים את הקמח בקמח רב־תכליתי ללא גלוטן "תמי" או "כרגיל".

הכנת? כאן מדרגים
(0)