לביבות בטטה אפויות ברוטב יוגורט ועירית | השף הלבן

לביבות בטטה אפויות ברוטב יוגורט ועירית

לביבות בטטה סופר-טעימות, שהן גם מלוחות וגם מתוקות, הודות לשיטת האפייה של הבטטות.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
לביבות בטטה אפויות ברוטב יוגורט ועירית
המרכיבים ל22-24 לביבות:
  • 10-15 גבעולי עירית, שטופים וגזורים דק
  • אפשרות: מעט פלפל שחור גרוס דק
  • עזרים: נייר אפייה, מברשת סיליקון
  • 6 בטטות בינוניות, רצוי צרות ומוארכות, טריות מאוד
  • 1/2 חב' מלח גס (לאפיית הבטטות)
  • 1 ביצה גדולה
  • 100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח לבן
  • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • אפשרות: פלפל שחור גרוס דק
  • שמן זית
  • לרוטב:
  • 1 בקבוק (500 גרם) יוגורט עזים פיראוס
  • כף שמן זית
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
הוראות הכנה:
  • 01.

    לביבות בטטה סופר-טעימות, שהן גם מלוחות וגם מתוקות, הודות לשיטת האפייה של הבטטות. הודות לכך שהן אפויות ולא מטוגנות, תוכלו לאכול מהן (כמעט) ללא רגשות אשמה. רוטב היוגורט מוסיף רעננות וחמיצות קלילה, וכיף לטבול בו את הלביבות החמות.

  • 02.

    לתוצאה מדוייקת (תואמת ליתר המרכיבים במתכון) שקלו 1450 גרם בטטות אחרי אפייה וקילוף.

  • 03.

    מחממים תנור ל -210 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בשני ניירות אפייה. עורמים על ניירות האפייה את המלח הגס, בשכבה אחידה בגובה חצי           ס"מ לערך. שוטפים היטב את הבטטות (לא קולפים) ושמים על המלח. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 55-60 דקות או           עד שניתן לנעוץ מזלג/סכין חד עד עומק הבטטות. מוציאים, מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומצננים 10-15 דקות או עד שניתן לגעת                 בבטטות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 04.

    בינתיים מערבבים את מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

  • 05.

    קולפים את הבטטות (מבלי שבשרן ייגע במלח הגס), שמים בקערה בינונית-גדולה, מועכים בעזרת ממעך פירה, מתבלים במלח, מוסיפים ביצה             ומערבבים בעזרת מרית, לפיזור אחיד.

  • 06.

    מוסיפים קמח ומערבבים לפיזור אחיד. אם לא נרתעים מביצה חיה, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 07.

    מרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפיה ומשמנים את הניירות ב-2 כפות שמן זית, בעזרת מברשת סיליקון. נוטלים כף גדושה מאוד                   מהתערובת ושמים על הנייר המשומן. מפזרים כך 10-12 תלוליות בכל תבנית. מכניסים כל תבנית לחוד למרכז התנור ואופים במשך 15 דקות.             הופכים בעזרת מרית, משטחים בעדינות ואופים עוד 10-15 דקות. ממשיכים כך עם התבנית השנייה. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים עם רוטב           יוגורט עזים ועירית.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)